Woning gesloten vanwege Hennepkwekerijen

18 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Woning gesloten vanwege Hennepkwekerijen

DORDRECHT - Een woning aan het Van Limburg Stirumplantsoen 8 in Dordrecht wordt voor de duur van 12 maanden gesloten vanwege de vondst van hennepkwekerijen. De hennepkwekerijen werden op drie momenten in de afgelopen 2 jaar aangetroffen. Daarop is de eigenaar gemeld dat de gemeente van plan was de woning voor enkele maanden te sluiten.

Toen de politie recent stuitte op de voorbereiding van de vierde hennepkwekerij, heeft burgemeester A.A.M. Brok snel ingegrepen en besloten de woning voor een jaar te sluiten.

De gemeente Dordrecht gaat niet snel over tot het sluiten van een woning omdat het een zeer ingrijpende maatregel is om een eigenaar de toegang tot een woning te ontzeggen. Gezien de hoeveelheid hennepplanten en -stekjes gaat de gemeente ervan uit dat de planten voor de verkoop bedoeld waren.

Overlast
Hennepkwekerijen brengen over het algemeen overlast met zich mee. Ze zijn een gevaar voor omwonenden en de veiligheid van de buurt door het risico op brand door kortsluiting en lekkage.

De woning aan het Van Limburg Stirumplantsoen nummer 8 wordt gesloten van 17 juni 2014 tot 17 juni 2015. De eigenaar mag in die periode de woning zelf niet in en ook niet iemand anders toegang geven tot de woning. Alle electra, water, gas en licht worden afgesloten.

Bij de overtredingen in december 2012, oktober 2013 en januari 2014 is een hennepkwekerij/-stekkerij aangetroffen. In juni 2014 is bovendien geconstateerd dat de voorbereiding voor een hennepkwekerij opnieuw in volle gang was. Dit terwijl in de afgelopen maanden diverse brieven naar de eigenaren van het pand zijn gegaan waarin de sluiting werd aangekondigd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.