PvdA: Klachten bewoners tussen Reeweg en Bankastraat vinden geen gehoor

20 juni 2014
PvdA: Klachten bewoners tussen Reeweg en Bankastraat vinden geen gehoor

DORDRECHT - De PvdA Dordrecht stuurt een persbericht uit over overlast In de straten tussen Reeweg en Bankastraat.

"{Er} staan veel grote woningen, waarvan er een aantal al langere tijd te koop staan of hebben gestaan. Door de crisis blijkt het moeilijk om deze woningen te verkopen of worden zij opgekocht door pandjesbezitters. In dergelijke gevallen worden de panden opgesplitst in appartementen of kamers voor de particuliere verhuur.

Vanuit verschillende bewoners is de PvdA benaderd met klachten over de ontwikkelingen in de buurt.
Deze klachten komen op het volgende neer:

1.    Overlast van leefgeluiden door overbewoning in de panden; het is voorgekomen dat men ongeveer dertig huurders telde voor één pand;
2.    Geluidsoverlast gedurende de dag en de nacht van mechanische geluiden (radio en televisie);
3.    Het vermoeden van spookbewoning als façade voor wietplantages;
4.    Het vermoeden van drugshandel vanuit een aantal panden en/of op straat op en nabij het Vogelplein.

Verder vrezen de bewoners voor hun veiligheid omdat zij het sterke vermoeden hebben dat niet alle panden aan de brandveiligheids-eisen voldoen. In combinatie met de veronderstelde wietplantages kan dit zeer gevaarlijke situaties opleveren."

De PvdA stelt: "Bewoners hebben ons gemeld dat zij al verschillende keren hebben geklaagd bij politie, Toezicht en de gemeente zonder dat zij veel gehoor hebben gevonden voor hun klachten. Zij vragen zich dan ook af of er nog steeds sprake is van enige vorm van handhaving of dat dit College in het stadium van gedogen is gekomen.

De PvdA neemt hun vragen en klachten echter wel serieus en komen daarbij tot de volgende vragen:

1.    Is het college op de hoogte van de hierboven beschreven klachten van bewoners?
2.    De bewoners zeggen de klachten van overlast al eerder te hebben doorgegeven aan het college, maar hierop geen reactie te hebben ontvangen. Kan het college aangeven waarom het niet reageert op deze klachten?
3.    Het college geeft aan – ook in het nieuwe CoalitieAkkoord – bewoners zoveel mogelijk te betrekken bij beleid en serieus te willen luisteren naar bewoners. Is het college dan ook van mening dat in de situatie van de Indische Buurt, waar de leefbaarheid onder druk staat, er serieus naar bewoners moet worden geluisterd en kan het College daarbij concreet aangeven waaruit dat zou blijken?
4.    Kan het college aangeven waarom er niet wordt gehandhaafd naar aanleiding van de overlastklachten en op de mogelijke illegale kamer/appartementen verhuur?
5.    Kunt u aangeven wanneer er serieus werk van wordt gemaakt om de leefbaarheid in de Indische Buurt te vergroten in samenwerking met bewoners?"

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.