Dordtse Boekenmarkt in de Bieb

25 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Dordtse Boekenmarkt in de Bieb

DORDRECHT - Op zondag 6 juli staan Centrale Bibliotheek Dordrecht, Biebwinkel AanZet en Kinderboekwinkel De Giraf van 10.00 tot 17.00 uur volledig in het teken van de Dordtse Boekenmarkt. Men kan dan gebruik maken van de reguliere bibliotheekdiensten, maar er zijn ook activiteiten voor jong en oud. Zo is er de aftrap van de ZomerZwerfKaart, en kunnen bezoekers mooie werken van de Dordtse Amateur Fotografen bekijken. Daarnaast worden er film-, muziek- en theaterbewerkingen van de winnaars van Schrijfwedstrijd Koningsdrama vertoond. Als vanouds worden buiten in een kraam ook boeken verkocht en is het mogelijk binnen in de bibliotheek aankopen te stallen in de boekengarderobe.

Cadeau voor nieuwe leden
De Bibliotheek AanZet heeft een speciale Boekenmarktactie: iedereen die lid wordt op zondag 6 juli, krijgt een Boekenbon cadeau. Een jeugdabonnement is gratis, en volwassenen zijn al vanaf € 2,08 per maand lid.   

Boekverkoop
Ook de bibliotheek heeft dit jaar een kraam op de Dordtse Boekenmarkt. Hier worden boeken verkocht die niet meer geschikt zijn om uit te lenen. Kom gerust even snuffelen!

Boekengarderobe
Heb je al een zware tas vol boeken en wil je nog even verder struinen over de markt? Stal je tas dan in de Boekengarderobe in de bibliotheek. Je kunt je aankopen op een later gewenst tijdstip ophalen.

Expositie Dordtse Amateur Fotografie
Al meer dan 75 jaar voelen beginnende en gevorderde amateurfotografen zich thuis bij de DAF: de Dordtse Amateur Fotografen. Bijna 50 enthousiaste leden beoefenen alle denkbare vormen en stijlen van fotografie. Tijdens de Boekenmarkt toont de vereniging foto’s uit het afgelopen DAF-seizoen zien: abstracte fotografie, natuur en landschap, maar ook straatfotografie en portretten. De selectie geeft een mooi overzicht van het werk van de DAF. De expositie is te zien van 30 juni t/m 11 augustus.

Voor kinderen
Tijdens de Boekenmarkt is er bij Biebwinkel AanZet en Kinderboekwinkel De Giraf van alles te beleven voor de jeugd. Zoals elk jaar is er een Kindermarkt waar kinderen hun boeken en andere spullen kunnen verkopen, maar er is nog meer te doen: de aftrap van de ZomerZwerfKaartactiviteit van de bibliotheek. De ZomerZwerfKaart is hét zomervakantieprogramma voor kinderen en loopt van 16 juli t/m 31 augustus. De start van deze activiteit is een groot tekenfestijn. Op een lange rol papier mogen kinderen vanaf 11.00 uur onder begeleiding van Gerard de Bruyne hun zomervakantie-avonturen tekenen en kleuren. Deze tekeningen vormen het begin van een lange slinger vakantieverhalen die in Centrale Bibliotheek Dordrecht komen te hangen. Naast deze tekenactiviteit komt auteur Marieke Smitshuis van 13.00 – 15.00 uur uit haar grappige en spannende boek Lotte & Roos – De meisjes tegen de jongens voorlezen.

Koningsdrama’s
Ter ere van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden, schreef de bibliotheek in december 2013 de schrijfwedstrijd Koningsdrama uit. Iedereen van 16 jaar en ouder werd opgeroepen om een koningsdrama van maximaal 200 woorden te schrijven. Alle inzendingen maakten kans op een film-, muziek-, of theaterbewerking van het verhaal én een geldprijs van € 200,-. Deze bewerkingen zijn tijdens de Boekenmarkt voor het eerst zichtbaar. De heuse wereldpremière van de verfilmingen is om 12.00 uur in The Movies, compleet met rode loper en bubbels. Vervolgens zijn de films daar doorlopend te zien in The Lounge. Op een podium op het terras van The Movies worden van 13.00 – 17.00 uur de theaterstukken getoond en treden muzikanten op met hun vertolking van de koningsdrama’s.

In het kort
Wat:                Activiteiten van de bibliotheek tijdens de Dordtse Boekenmarkt
Wanneer :     zondag 6 juli, 10.00 – 17.00 uur
Waar:             Centrale Bibliotheek Dordrecht , Groenmarkt 153; Biebwinkel AanZet/ De Giraf, Groenmarkt 163; The Movies, Nieuwstraat 62
Voor wie:       iedereen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.