Verkeer over 1 rijbaan op de Oranjelaan

26 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Verkeer over 1 rijbaan op de Oranjelaan

DORDRECHT -  HVC is op de Oranjelaan gestart met de aanleg van een warmteleiding die wordt aangesloten op het warmtenet Dordrecht. Vanwege de werkzaamheden wordt sinds dinsdag 24 juni het verkeer op de Oranjelaan over één rijbaan geleid. De westelijke rijbaan van de Oranjelaan is afgesloten. Ten behoeve van het gemotoriseerd verkeer en het fietsverkeer is de oostelijke rijbaan ingericht voor tweerichtingsverkeer. De verkeersmaatregelen duren tot en met donderdag 18 september 2014.
 
Afsluiting kruispunt met Noordendijk
Vanaf vrijdag 26 juni 6.00 uur tot en met maandag 30 juni 6.00 uur is het kruispunt Oranjelaan – Noordendijk afgesloten vanwege de werkzaamheden. Tijdens deze afsluiting blijft de oostelijke rijbaan van de Oranjelaan open voor het doorgaande verkeer. Het parkeerterrein Energiehuis is bereikbaar via de Stooplaan, Groenedijk en Noordendijk. De omleidingen worden met tekst- en routeborden aangegeven.

Duurzame warmte
Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog teveel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties en HVC zetten zich daarom samen in om ongebruikte energie beter te benutten. Bij verbranding van afval dat niet geschikt is voor hergebruik of recycling komt veel warmte vrij. Die warmte kan woningen, bedrijven en instellingen in Dordrecht van duurzame warmte voorzien. Door een warmtenet in de stad aan te leggen kan deze warmte via een ondergronds leidingnet verspreid en benut worden. Dat scheelt heel veel fossiele brandstof en dat zorgt voor een flinke verlaging van de CO2- uitstoot.
 
Het warmtenet wordt door HVC fasegewijs aangelegd in nauw overleg met de gemeente en woningbouwcorporaties. In 2014 wordt in Dordrecht ongeveer 5 kilometer van het warmtenet aangelegd. In totaal wordt in een tijdsbestek van drie jaar ongeveer zeventien kilometer aangelegd.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het warmtenet Dordrecht en de tracés, kijk dan op www.warmtenetdordrecht.nl. Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u deze mailen naar warmtenetdordrecht@hvc.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.