De Hoop neemt arbeidstrainingscentrum De Doorgang over van Eleos

06 januari 2014
De Hoop neemt arbeidstrainingscentrum De Doorgang over van Eleos

DORDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - ZWIJNDRECHT De Hoop heeft per 1 januari 2014 arbeidstrainingscentrum De Doorgang overgenomen van stichting Eleos. De Doorgang heeft vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht. Het grootste deel van het personeel is per 1 januari 2014 in dienst van Werkvisie De Hoop getreden. Voor de deelnemers van De Doorgang zal de overname geen directe gevolgen hebben. Zij kunnen voor dagbesteding en arbeidstraining gewoon terecht in hun vertrouwde omgeving en ontvangen begeleiding van vertrouwde medewerkers. Het arbeidstrainingscentrum heeft verschillende afdelingen: houtbewerking, metaal, catering, inpak en tuinonderhoud.

Werkvisie De Hoop
Werkvisie De Hoop, onderdeel van Stichting De Hoop, is oorspronkelijk opgericht voor cliënten van De Hoop. Tegenwoordig helpt zij ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Voor de een is dat een betaalde reguliere baan, voor de ander is dat werken naar
vermogen op een werkplek bij een externe werkgever of op een werkplek van Werkvisie De Hoop. Om dit doel te realiseren, heeft Werkvisie De Hoop de beschikking over een reintegratiebureau, eigen leerwerkbedrijven en een groot netwerk van werkgevers in de regio Dordrecht. De activiteiten van arbeidstrainingscentra sluiten hierbij nauw aan. De activiteiten in Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zullen geconcentreerd worden aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht.

Positieve ontwikkeling
Eleos is blij met deze overname door Werkvisie De Hoop. “Voor onze cliënten en medewerkers is het goed dat de begeleiding op deze manier voortgang vindt. En ook in aanloop naar de overgang die dagbesteding moet maken van landelijke naar gemeentelijke financiering, is dit een zeer positieve ontwikkeling”, aldus clustermanager Dick van Bodegraven van Eleos.

Werkervaring behouden
Directeur Han van den Boogaart van Werkvisie De Hoop: “Wij zijn blij met deze overname en voelen ons hierin gesteund door gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, die zich positief heeft uitgesproken over de doorontwikkeling van deze arbeidstrainingscentra. Zowel de gemeente als De Hoop vindt het
belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passende werkervaring kunnen blijven opdoen, zodat ze een beter perspectief krijgen op werk en inkomen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.