Feestelijke ontvangst voor 100.000ste bezoeker Weizigt

07 juli 2014 door Eva Baars
Feestelijke ontvangst voor 100.000ste bezoeker Weizigt

DORDRECHT - Maandagochtend 7 juli rond de klok van 11.00 uur heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt haar 100.000ste bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen. Met een mand vol presentjes en felicitaties werd de bijzondere gast door wethouder Rik van der Linden feestelijk onthaald.

Samen met haar kleine nichtje Giselle loopt Nancy maandagochtend nietsvermoedend het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt op. Ze zijn vanuit de speeltuin, waar Giselle eerste lekker even gespeeld heeft, op weg naar de Stadsboerderij om te knuffelen met de dieren. Plotseling worden zij gefeliciteerd door wethouder Rik van der Linden en directeur Louise Bergenhenegouwen met de mededeling dat zij zojuist als 100.000ste door de poorten van Weizigt gewandeld zijn. Compleet verrast neemt Nancy de felicitaties en het presentje in ontvangst vertelt dat ze vanuit Zwijndrecht regelmatig bij Weizigt komt. Vandaag begeleidt ze haar nichtje die vanuit school een bezoekje aan het terrein brengt. De kleine Giselle kruipt enigszins overdonderd weg achter het verse boeket Weizigtbloemen dat zij zojuist van de wethouder gekregen heeft. Nancy vertelt dat Giselle graag bij Weizigt komt en dat de combinatie van spelen en knuffelen het zo leuk maakt. Vandaag is echter helemaal bijzonder met zo’n feestelijk onhaal. Samen ver-volgen ze daarna snel hun weg naar de Stadsboerderij, om te knuffelen maar eerst voor een plasstop voor de kleine Giselle. Zo’n feestelijke onthaal is natuurlijk erg leuk maar ook reuze spannend.

Weizigt houdt met behulp van digitale sensoren die bij beide ingangen van het terrein en het Aquarama bevestigd zijn, bij hoeveel individuele bezoekers het centrum dagelijks ontvangt. Deze aantallen worden met 4% gecorrigeerd om zo de eigen medewerkers en leveranciers ruimschoots buiten de telling te houden. Met behulp van deze sensoren is vorig jaar een bezoekersaantal gemeten van ongeveer 156.000. Hiertoe behoren alle personen die met een recreatief en/of educatief doel het terrein bezochten. Dit jaar verwacht Weizigt een hoger aantal bezoekers te mogen verwelkomen, naar schatting zullen ruim 160.000 personen een bezoek aan Weizigt brengen. Met dit aantal heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt in de Top 20 van meest bezochte attracties van Zuid-Holland weten te plaatsen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.