Vijftiende boekenmarkt Dordrecht met 580 kramen

10 juni 2010

DORDRECHT - Het derde lustrum van de Dordtse boekenkraam levert 580 kramen op in een historisch decor. Op de eerste zondag van juli, nu dus 4 juli 2010, wordt al weer de 15e Dordtse Boekenmarkt georganiseerd in de historische binnenstad. De boekenmarkt is geopend van 10.00 tot 17.30 uur en deelname is alleen mogelijk door professionele antiquaren, die ook als zodanig zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het thema is “strips”. Samen met Stripwinkel Sjors en Erfgoedcentrum DiEP organiseren wij een stripfestijn  op het Hof. Wij hopen dat ook de deelnemers kun best zullen doen om dit thema zo goed mogelijk te vertalen in de opbouw van de kraam. Vanaf 2007 hebben wij een wedstrijdelement verbonden aan het thema en wij hebben met genoegen mogen vaststellen dat een groeiend aantal deelnemers daaraan een creatief vervolg heeft gegeven. Wij hopen op 4 juli veel creatieve verbeeldingen van het thema te mogen aanschouwen.

Naast de 580 kramen in een historisch decor kunt u tijdens de Dordtse Boekenmarkt ook genieten van een groot aantal muziekpodia langs de route en een literair programma. Evenals in 2009 presenteert de Dordtse Boekenmarkt in samenwerking met de Stichting Perspectief in de Kunstkerk de vijf genomineerden voor de Academica Debutantenprijs 2010. Voor de kinderen is er een speciaal buitenprogramma op de Groenmarkt en ook in de Centrale Bibliotheek is er voor hen volop te beleven en te ontdekken.

Ds. Ries van der Zouwen van de Wilhelminakerk heeft het plan opgevat om in de ochtenddienst van zijn kerk aan de Blekersdijk 41 ook aandacht te besteden aan de boekenmarkt. De dienst begint om 10 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.