Leden van Schrijversloge signeren op Boekenmarkt in de Hofstraat

27 juni 2014
Leden van Schrijversloge signeren op Boekenmarkt in de Hofstraat

DORDRECHT -  De auteurs van de Dordtse Schrijversloge presenteren en signeren zondag 6 juli tijdens de 19e Dordtse Boekenmarkt hun (nieuwe) boeken. In de Hofstraat staan de auteurs Arend van Campen, Jochum Visser (Joachim Piscator) en André Oerlemans die dag van 10.00 tot 17.30 uur klaar om hun werk te presenteren en toe te lichten.
 
De Schrijversloge wil laten zien dat Dordrecht door de eeuwen heen niet alleen een stad van kunstenaars is geweest, maar ook van schrijvers. Daarom is een naam gekozen die refereert aan oude genootschappen.

De auteurs van de loge ondersteunen elkaar en treden gezamenlijk naar buiten met literaire activiteiten. ,,De Dordtse Boekenmarkt biedt ons de mogelijkheid om ons te presenteren en in contact te komen met onze lezers. Die kans hebben schrijvers niet zo vaak,” stelt André Oerlemans, die in lijn met de naam Schrijversloge de functie van Grootmeester bekleedt.
 
Jochum Visser

Advocaat Jochum Visser schrijft onder het pseudoniem Joachim Piscator. Hij presenteerde onlangs zijn nieuwe historische roman ‘De Morion’, waarin hij een geheime affaire onthult die beroemde Dordtenaar Johan de Witt in de Gouden Eeuw gehad zou hebben.

Het boek staat vol historische personages, speelt zich deels af in Dordrecht en sleurt de lezers mee op een tijdreis door heden en verleden.

Verder schreef Piscator onder meer de literaire novelle ‘Moresnet’, die binnenkort in het Engels wordt vertaald, de verhalenbundels ‘Tussen Scylla en Charybdis’ en ‘Oom Toktok’ en de thriller ‘Het Van Gogh codicil’, die zich rond het Dordrechts Museum afspeelt.

Ook stak hij de beroemde kopstukken van Godfried Bomans uit 1947 in een moderner jasje. Dat boek, dat bijna iedereen op zijn boekenlijst heeft staan, verdiende volgens Visser een eigentijdse versie.

Arend van Campen

Arend van Campen reist als energy consultant de hele wereld over. Zijn thrillers spelen zich af in de oliehandel, waar zakelijke belangen vaak prevaleren boven ethische vraagstukken.

Zijn boek ‘Skikda, om God of olie?’ speelt zich af tegen de achtergrond van de Algerijnse burgeroorlog in 1997. Eerder schreef Van Campen ‘Probo Koala, the Rich Boys Connectie’.

Een spannende Eco-Thriller over de schemer rond de internationale oliehandel, wat uiteindelijk leidde tot het dumpen van giftige olieresten in Ivoorkust.

Hij was rond de rechtszaak diverse malen als deskundige te gast bij actualiteitenprogramma’s als Zembla en Profiel. Dit boek verschijnt binnenkort als ‘Toxic Tanker’ in de Engelse vertaling. Met zijn bedrijf CreaZene streeft hij naar een duurzame wereld en een betere balans tussen natuur en economie door middel van een groeiend ethisch besef.

Daarover schreef hij het boek ‘Safety of Ethics’ dat tijdens de boekenmarkt wordt gepresenteerd.

André Oerlemans

André Oerlemans is freelance journalist voor AD De Dordtenaar en schrijver.

Oerlemans debuteerde in 2006 met zijn thriller ‘Drakendoders’, kwam daarna met ’13 Verhalen voor het slapen gaan’ en leverde een jaar later zijn derde boek ‘Het Geheim van Paros’ af, waarvan de eerste druk binnen twee maanden was uitverkocht.

In zijn nieuwste thriller ‘Het Duivelshol’ ontdekt een misdaadjournalist een wereldwijd complot rond terrorisme en de verblijfplaats van een kopstuk van Al Qaida als hij de verdwijning van zijn eigen vrouw en kinderen onderzoekt. Oerlemans is ook docent proza schrijven bij ToBe, singer-songwriter en zanger van de rockband Nduss.

Vorig jaar trad hij onder meer op tijdens een literaire muzikale avond met Herman Brusselmans en Leo Blokhuis.
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.