Opbrengst Phil Muziek Marathon is € 26.475

07 juli 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - In een bomvol Benevia Muziekcentrum barst afgelopen zaterdag een luid gejuich uit na de bekendmaking van de opbrengst van de muziekmarathon van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Een muzikale uitputtingslag die 21 uur daarvoor van start ging onder leiding van ‘gastdirigent’ wethouder Sleeking. De leden van het orkest, de Philerianen, blijken ruimschoots voldoende euro’s binnengehaald te hebben voor de aanschaf van nieuwe pauken.

Die zijn dringend toe aan vervanging, gezien het intensieve gebruik door de 5 orkesten van de vereniging. Het sponsorgeld per gespeeld uur van familie, vrienden en collega’s van de muzikanten heeft, tezamen met subsidies van een aantal instanties, genoeg opgeleverd om tot aanschaf over te kunnen gaan.
Ongeveer 25 leden van de Phil hebben alle uren van de marathon gemusiceerd. Peter Klapwijk, saxofonist bij de Phil, is razend enthousiast over het evenement: “Ik heb 21 uur mee gespeeld. ’s Nachts was het wel moeilijk om door te blijven gaan en ook de laatste uren was saxofoon spelen echt moeilijk.  Maar het gevoel dat je krijgt na het spelen van de laatste noten en de bekendmaking van de opbrengst is echt overweldigend”. 

Ben van der Klei, bestuurlid van de vereniging, is blij verrast door de opbrengst van het evenement: “Dit was echt fantastisch! De opbrengst van € 26.475 overtreft absoluut onze verwachtingen. Misschien kan de vereniging nu zelfs nog een paar andere instrumenten kopen voor de jeugdleden. We zijn ongelooflijk trots op alle Philerianen die hebben meegeholpen om dit mogelijk te maken. Maar we zijn ook onder de indruk door de vele sponsoren die in geld of in natura hun bijdrage hebben geleverd”.

Voor de verzorging van de muzikanten met drankjes, ontbijt, lunch en allerhande versnaperingen is de samenwerking gezocht met ´Zo mooi samenwerken´. Dit Dordtse initiatief biedt in een kleinschalige opzet dagbesteding voor mensen met een verstandelijk beperking.  Elien van Dijk, een van de medewerksters van Zo mooi samenwerken en dochter van een Phileriaan, heeft met volle overgave vele uren van de muziekmarathon de muzikanten verzorgd.  
Tijdens de finale van de marathon steken de muzikale vrienden van drum- en & buglecorps Jubal de Philerianen een hart onder de riem door een imposante aubade. In een samenspel dat naar meer smaakt sluiten de Phil en Jubal het muziekevenement af met ‘Somewhere over the Rainbow’. Tot grote verrassing van de vele aanwezigen in het Benevia Muziekcentrum overhandigt Jubal na het spelen van de allerlaatste noten de zo felbegeerde pauken aan de leden van de Phil.

Dirigent Karel van Dee van PhilGood heeft op dat moment ook 21 muzikale uren achter de rug. Hij blikt moe, maar voldaan terug op de marathon: “Het is mooi om te zien hoe enthousiast iedereen ook na 21 uur muziek maken nog is. Het laat maar weer eens zien wat een hechte club de Dordtse Phil is”. Van Dee kan niet wachten tot de eerstvolgende repetitie om te horen hoe de fantastische nieuwe pauken zullen klinken.

De nieuwe pauken zijn te beluisteren op 19 juli a.s. tijdens het meezingfestijn aMeezing van het Big Rivers Festival in het centrum van Dordrecht, waaraan het Dordrechts Philharmonisch ook dit jaar weer haar medewerking zal verlenen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.