Dordrecht Lions ook seizoen 2014-2015 in de eredivisie

09 juli 2014
Dordrecht Lions ook seizoen 2014-2015 in de eredivisie

DORDRECHT - De kogel is door de kerk: de Dordrecht Lions blijven in de eredivisie, echter zijn er nog een aantal onduidelijkheden.

Wij traden afgelopen seizoen na jaren weer terug in de eredivisie. Over het toetreden was men sceptisch vooral het sportieve aspect kwam vaak ter discussie. Dat wij uiteindelijk een welkome toevoeging waren aan de eredivisie is uiteindelijk gebleken mede door de strijd om de laatste felbegeerde play off plaats.

Eind vorig seizoen hadden we besloten om niet deel te nemen aan de Larry van Wieren Cup omdat wij streefden naar een financieel positieve afwikkeling van het eerste seizoen om zo seizoen 2014-2015 even zo succesvol te laten zijn. Ook voor ons was het een bitterzoet gevoel om spreekwoordelijk de handdoek in de ring te gooien. Dit was echter noodzakelijk om niet financieel (verder) in de knoop te komen.

Op dit moment is er voldoende vertrouwen om een verantwoorde begroting te kunnen maken. Na het eerste seizoen eredivisie is er voldoende maatschappelijk draagvlak ontwikkeld waardoor er in de Drechtsteden ook meer aandacht is voor ijshockey.

Wat betreft het sportieve aspect zijn er nog een hoop onduidelijkheden. Er zijn een hoop vraagtekens rondom het spelerskader maar dit zal in de loop van de zomer meer vorm krijgen. Coaching staff blijft ongewijzigd, waardoor Alexander Jacobs zijn tweede seizoen als coach in de eredivisie zal in gaan. De organisatie heeft ook een hoop geleerd afgelopen seizoen en zal ook enkele wijzigingen doorvoeren, binnenkort meer over de visie van de organisatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.