Websites van de wijken nemen afscheid van Bram Bernhart

11 juli 2014
Websites van de wijken nemen afscheid van Bram Bernhart

DORDRECHT -  Onder de kop DAG BRAM nemen de wijk sites afscheid van de begin deze onverwachts overleden Bram Bernhart.

Dordrecht.net, RTV Dordrecht en de Stem van Dordt (print en website) gaven er ook deze week al aandacht aan. Muzikant Bram had ook al vroeg belangstelling voor de journalistiek en begon als medewerker van Dagblad de Dordtenaar.

Uit de wijken:

Dag Bram

Wie wel eens een wijkwebsite bezocht, kwam hem regelmatig tegen: Bram Bernhart. Deze joviale wijkverslaggever, vol energie zette zich met hart en ziel in voor de wijkwebsites. Niet alleen voor zijn eigen wijk Stadspolders, maar voor alle wijken in Dordrecht. Bram Bernhart overleed deze week op zeventigjarige leeftijd.

"Schrijven voor de website van Wijken Dordrecht is leuk vrijwilligerswerk. Je ontmoet mensen, je kunt je creativiteit kwijt en het houdt je achter de geraniums vandaan", zei Bram in een interview begin dit jaar.

Eind 2011 volgde Bram de training om als wijkverslaggever aan de slag te gaan. Sindsdien plaatste hij vele, vele nieuwsberichten. Gebeurde er iets in de wijken van Dordrecht, Bram was er altijd.

Koningin
"Nu sta ik hier met wijkfotograaf Jeroen Niemeijer bij Weizigt en je raadt nooit wie hier is... de Koningin!" Bram had de primeur toen Beatrix vorig jaar voor NL Doet in Dordrecht was. De toenmalige Koningin verzorgde als vrijwilligster de pony's bij de Stadsboerderij. Bram belde daarover enthousiast de afdeling Communicatie van de gemeente, waar ze nog van niets wisten...

Bij alle bijeenkomsten van wijkverslaggevers was Bram present. Ook voor De Polderkrant, de wijkkrant van Stadspolders, schreef hij regelmatig. Graag vertelde hij over het plezier waarmee hij zijn vrijwilligerswerk bij Wijken Dordrecht en Tienplus invulling gaf.

We gaan Bram missen."Nu sta ik hier met wijkfotograaf Jeroen Niemeijer bij Weizigt en je raadt nooit wie hier is... de Koningin!" Bram had de primeur toen Beatrix vorig jaar voor NL Doet in Dordrecht was. De toenmalige Koningin verzorgde als vrijwilligster de pony's bij de Stadsboerderij. Bram belde daarover enthousiast de afdeling Communicatie van de gemeente, waar ze nog van niets wisten.

Bij alle bijeenkomsten van wijkverslaggevers was Bram present. Ook voor De Polderkrant, de wijkkrant van Stadspolders, schreef hij regelmatig. Graag vertelde hij over het plezier waarmee hij zijn vrijwilligerswerk bij Wijken Dordrecht en Tienplus invulling gaf.

We gaan Bram missen.

redactie wijkwebsites Wijken Dordrecht

wijkverslaggever Bram Bernhart (links met groene trui) aan het werk

wijkverslaggever Bram Bernhart (links met groen shirt) aan het werk

Bram Bernhart (midden) tijdens interview n.a.v. fotowedstrijd

Bram Bernhart (midden) tijdens interview n.a.v. fotowedstrijd

Bram Bernhart (tweede van rechts) met enkele andere wijkverslaggevers en redactieleden wijkwebsites

Bram Bernhart (tweede van rechts) met enkele andere wijkverslaggevers en redactieleden wijkwebsites

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.