Nieuwe Stichting wil Stadslandbouw in Dordrecht bevorderen

22 juli 2014
Nieuwe Stichting wil Stadslandbouw in Dordrecht bevorderen

DORDRECHT - Robert Klaassen is de voorzitter van de vorige week opgerichtte stichting stadslandbouw Dordrecht. Het onderwerp is actueel nu op steeds meer plekken in de stad ruimte is om groente te verbouwen.  Ook het platform duurzaamheid, dat begin 2010 werd opgericht, heeft gezorgd door een groene klimaat in de stad en de regio.

Op de website van de wijken komt de stichting ook in beeld:

Vorige week startte een stichting om stadslandbouw te ondersteunen. Steunpunt Drechtstadsboer heeft ook een nieuwsbrief en in het eerste nummer staan al vele activiteiten.

De stichting wil stadslandbouw helpen ontwikkelen, versterken en vergroten. Dat wil ze doen door marktpartijen, organisaties en individuen te verbinden en duurzame samenwerking tussen overheid, maatschappelijk middenveld en ondernemers te stimuleren.

Meer nieuws is te vinden in de PDF-bestandeerste nieuwsbrief (2050 kB) van de stichting.

Ook op de website www.stadslandbouwdordrecht.nl staat heel veel informatie over stadslandbouw in Dordrecht.

stadslandbouw door Groeituinen in Oud Krispijn: de eerste oogst

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.