Kruising Oranjelaan-Stooplaan langer afgesloten

28 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Kruising Oranjelaan-Stooplaan langer afgesloten

DORDRECHT - De kruising van de Oranjelaan-Stooplaan is afgesloten tot maandag 11 augustus 6.00 uur. Dit is een week langer dan was voorzien. De werkzaamheden zijn vertraagd, omdat een aantal materialen niet tijdig kon worden geleverd. Doorgaand verkeer op de Oranjelaan is gewoon mogelijk.

HVC legt op de Oranjelaan een warmteleiding aan als onderdeel van het warmtenet Dordrecht. De werkzaamheden op de Oranjelaan duren tot en met 18 september. In verband met de werkzaamheden op de Oranjelaan wordt het doorgaand verkeer op de Oranjelaan over één rijbaan geleid. Deze rijbaan is voor tweerichtingsverkeer ingericht. De Afbeeldingomleidingen (3415 kB) worden met informatie- en tekstborden aangegeven.

Duurzame warmte
Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog teveel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties Woonbron en Trivire en HVC zetten zich daarom samen in om ongebruikte energie beter te benutten. Bij verbranding van afval dat niet geschikt is voor hergebruik of recycling komt veel warmte vrij. Die warmte kan woningen, bedrijven en instellingen in Dordrecht van duurzame warmte voorzien. Door een warmtenet in de stad aan te leggen kan deze warmte via een ondergronds leidingnet verspreid en benut worden. Dat scheelt heel veel fossiele brandstof en dat zorgt voor een flinke verlaging van de CO2-uitstoot.

Het warmtenet wordt fasegewijs aangelegd in nauw overleg met de gemeente en woningbouwcorporaties. In 2014 wordt in Dordrecht ongeveer 5 kilometer van het warmtenet aangelegd. In totaal wordt in een tijdsbestek van 3 jaar ongeveer 17 kilometer aangelegd.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het warmtenet Dordrecht en de tracés, kijk dan op www.warmtenetdordrecht.nl. Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u deze mailen naar warmtenetdordrecht@hvcgroep.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.