Reünie: lnsula College Halmaheiraplein laat de ramen spreken

28 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Reünie: lnsula College Halmaheiraplein laat de ramen spreken

DORDRECHT - Het 100-jarig jubileum staat voor de deur en dat moet iedereen weten! De schoolvakantie mag dan begonnen zijn, toch hebben afgelopen week leerlingen en docenten van het Insula College de handen uit de mouwen gestoken om de ramen te voorzien van een uitnodiging aan al hun voorgangers. Oud-leerlingen en oud-docenten van de Christelijke HBS, Het Christelijk Lyceum, het Thuredrecht College (Halmaheiraplein), en het huidige Insula College (Halmaheiraplein) worden van harte uitgenodigd om zich in  te schrijven voor de gezellige reünie op 6 september aanstaande (voor programma en inschrijven: www.insulacollege.nl).  De reünie is een belangrijk onderdeel van de feestweek waarmee het Insula College het komend schooljaar gaat beginnen om zijn 100-jarig bestaan te vieren.

Op de ramen valt een spreuk te lezen: ‘Het lijkt een eeuw geleden, dat ik in de schoolbanken zat’, opgetekend door Iris van Zomeren, één van de docenten. Deze woorden zullen ongetwijfeld bij veel Dordtenaren een moment van terugblik teweegbrengen. Maar waar het ontmoeten van oude bekenden op de reünie vergezeld zal gaan van terugblikken, is het thema van het eeuwfeest “100 jaar Toekomst”. Dit komt naar voren in het nieuwe ICT-rijke onderwijs op het Insula College, waarbij de huidige leerlingen ondersteund door een laptop en wifi aan hun toekomst werken.
 
Toegang: inschrijven via de website
Tijdstip: zaterdag 6 september, 10.30-15.00 uur
Locatie: Insula College, Halmaheiraplein 5,  3312 GH Dordrecht
Contactpersoon: avanwijngaarden@insulacollege.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.