Integrale handhavingsdag in de Biesbosch levert 16 proces-verbalen op

28 juli 2014 door Hennie van der Zouw
Integrale handhavingsdag in de Biesbosch levert 16 proces-verbalen op

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag 26 juli is er een handhavingsdag georganiseerd in de Biesbosch. Er werden 16 bekeuringen en tientallen officiële waarschuwingen uitgedeeld.

Tijdens de handhavingsdag, georganiseerd door Staatsbosbeheer, werd samen met Sportvisserij Nederland, Rijkswaterstaat, Politie en Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer een integrale controle uitgevoerd in Nationaal park de Biesbosch.

De deelnemende partijen gingen met 3 vaartuigen en een voertuig het natuurgebied in. Ondanks het wisselvallige weer was het erg druk in het natuurgebied.

Er werd 16 keer proces-verbaal opgemaakt oa voor hard varen en vissen op een locatie waar dat niet is toegestaan. Ook werd een kruisnet in beslag genomen.

Schippers van snelle motorvaartuigen kregen daarbij vaak officiële waarschuwingen voor gebreken aan boord zoals het ontbreken van zwemvesten of een brandblusser. Naast reguliere controles zullen er vaker dit soort handhavingsdagen georganiseerd worden.

Afgelopen zaterdag is er een handhavingsdag georganiseerd in de Biesbosch. Er werden 16 bekeuringen en tientallen officiële waarschuwingen uitgedeeld.

Tijdens de handhavingsdag, georganiseerd door Staatsbosbeheer, werd samen met Sportvisserij Nederland, Rijkswaterstaat, Politie en Buitengewoon Opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer een integrale controle uitgevoerd in Nationaal park de Biesbosch.

De deelnemende partijen gingen met 3 vaartuigen en een voertuig het natuurgebied in. Ondanks het wisselvallige weer was het erg druk in het natuurgebied.

Er werd 16 keer proces-verbaal opgemaakt oa voor hard varen en vissen op een locatie waar dat niet is toegestaan. Ook werd een kruisnet in beslag genomen.

Schippers van snelle motorvaartuigen kregen daarbij vaak officiële waarschuwingen voor gebreken aan boord zoals het ontbreken van zwemvesten of een brandblusser. Naast reguliere controles zullen er vaker dit soort handhavingsdagen georganiseerd worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.