Karmelkring 'Elia' herdacht Titus in Emmanuel

28 juli 2014 door Paul Seesink
Karmelkring 'Elia' herdacht Titus in Emmanuel

DORDRECHT - Op zondag 26 juli 1942 stierf in het toenmalige Konzentrationslager Dachau de karmeliet Titus Brandsma. Zijn overlijden wordt door de Karmelfamilie elk jaar herdacht. Het leven van Titus is van grote betekenis geweest.

Karmelkring Elia ging bij uitzondering op 26 juli 2014 eens 'buiten de deur' om in de Dordtse Emmanuelkerk tijdens een reguliere eucharistie-viering 'haar Titus' te gedenken. Pastoor Tjeerd Visser verwees in zijn overweging regelmatig naar deze martelaar en schetste hem als een heilige strijder voor waarheid en gerechtigheid.

Na de viering bleef het grootste deel van de 81 kerkgangers, die ondanks zware hoosbuien toch de kerk aan de Oudendijk bezochten, bij de nazit aanwezig. Karmelkring Elia toonde voor hen een korte maar indringende documentaire over Titus Brandsma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.