Sweelinck vesper op 12 oktober in Grote Kerk Dordrecht

05 september 2013
Sweelinck vesper op 12 oktober in Grote Kerk Dordrecht

DORDRECHT - Landelijk valt het al op: De Grote Kerk in Dordrecht zal éen van de vijf locaties in het land zijn, waar een zogeheten SWEELINCK vesper klinkt.

Als Sweelinck een Vesper of ander groot werk had gecomponeerd, hoe zou dat klinken?

Daan Manneke en Wim Arts hebben dit idee in samenwerking met Cappella Breda vormgegeven in een uitvoering met theatrale dimensie. Het grondmodel is steeds identiek, maar de architectuur van iedere locatie krijgt in de mise-en-scène van het koor een aparte ‘belichting’. De rijke psalmentraditie van Sweelinck en anderen wordt zo op originele wijze gecombineerd met vocale en instrumentale composities uit andere stijlperioden. De voordracht van nieuwe teksten van o.a. de dichters Y.Né en Micha Hamel door de stemkunstenaar Wim Arts zorgt voor een extra literaire component.

- Breda, Grote Kerk, zondag 29 sep 2013, 16.00 uur
- Dordrecht, Grote Kerk, zaterdag 12 okt. 2013, 20.00 uur
- Utrecht, Pieterskerk, vrijdag 1 nov. 2013, 20.15 uur
- Antwerpen, Kapel Elzenveld, zondag 8 dec. 2013, 11.00 uur
- Vlissingen, St Jacobskerk, zondag 12 jan. 2014, 15.30 uur

Zie onder ‘Toegangskaarten’ voor toegangsprijzen en volledige adressen.

Verder verlenen medewerking: Jos van der Kooy, Cor Ardesch, Jan Jansen, Jos Vogel en Paul Maassen. De Sweelinckvespers worden uitgevoerd door Cappella Breda, waarvan Daan oprichter en leider is.

De Sweelinckvespers worden georganiseerd door de Stichting Babel in samenwerking met het Bachfestival Dordrecht, Koorlink Antwerpen, Muziek Podium Zeeland en de Stichting Pieterskerk Concerten Utrecht.

Nieuwbrief? informatie@babelbreda.nl
Pers: nieuws@sweelinckvespers.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.