De Ark van Noach reageert in persbericht op mogelijke afvaart van Dordrecht

02 augustus 2013
De Ark van Noach reageert in persbericht op mogelijke afvaart van Dordrecht

DORDRECHT - Terwijl Dordtse politici zich verrast tonen over het mogelijk (snelle) vertrek van de Ark van Noach vanuit Dordrecht, zegt John Huibers dat hij die mogelijkheid altijd open heeft willen houden. Een andere plek zou ook nodig zijn om meer bezoekers op de Ark te krijgen.

Op de website van de Ark van Noach wordt ook gereageerd op de media discussie over het vertrek van de ark.

Columnist Kees Thies vatte dat in AD De Dordternaar op de volgende manier samen:

Huibers wil Dordt, in januari volgend jaar, met Ark en al gaan verlaten, hetgeen hij in deze krant nog met enige nuance (,,Ik overweeg een vertrek’’) verkondigt. Voor de microfoon van RTV Rijnmond spreekt hij zich minder genuanceerd uit: ,,Ik ga in januari weg en kom hier nooit meer terug.’’
Maar beste meneer Huibers… hoe zit het dan met die kosten die wij, als gemeenschap, hebben opgehoest voor onder meer dat enorme parkeerterrein? Trouwens , u zou toch minimaal twee jaar blijven? Dát was volgens mij toch de deal? Of zijn aardse afspraken in het licht van de eeuwigheid hooguit lastige details?

Tot zover Kees Thies.

(persbericht Ark van Noach) KOM AAN BOORD!

De afgelopen dagen wordt er in diverse media gesproken over een vertrek van de Ark van Noach uit Dordrecht. De Ark van Noach informeert u graag over de huidige situatie.

Op dit moment is er nog geen sprake van een vertrek. De directie van de Ark van Noach doet enkel onderzoek naar de mogelijkheden van locaties voor de Ark, binnen en buiten Nederland. Nog voor de opening van de Ark van Noach in juli 2012, was al duidelijk dat het schip niet in Dordrecht zou blijven liggen.

De Ark van Noach streeft naar minimaal 300.000 bezoekers per jaar en om dit te kunnen realiseren is een verhuizing nodig. Wanneer er meer duidelijkheid is omtrent een definitief vertrek uit Dordrecht, worden alle belanghebbenden voortijdig geïnformeerd.

U bent dus nog steeds van harte welkom aan boord van de Ark van Noach in Dordrecht! Kom aan boord!

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.