Van afval tot kunstwerk bij knutselworkshop Weizigt

06 augustus 2014 door Eva Baars
Van afval tot kunstwerk bij knutselworkshop Weizigt

DORDRECHT - Dopjes, deksels en zelfs fiches uit de gokautomaten van de kermis, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er mee aan de slag tijdens de knutselworkshop bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Samen met SCRAPXL organiseert Weizigt deze zomer driemaal een knutselochtend op de Stadsboerderij en laat kinderen zien hoe je van restmateriaal ware kunstwerken kunt maken.

Met rode wangen werd er dinsdagochtend 5 augustus tijdens de knutselworkshop gewerkt aan de meest fantastische creaties. De professionals van SCRAPXL ondersteunden de kinderen met tips hoe het materiaal te gebruiken en toonden diverse voorbeelden. Deze inspiratie was voor de meeste knutselaars echt totaal overbodig, het theater van de Stadsboerderij bruiste van de creativiteit. Al tijdens het graaien in de vele bakken met materiaal ontstonden ideeën en ontwerpen bij de kleine creatievelingen. De gemaakte kunstwerken werden na afloop dan ook vol trots mee naar huis genomen. SCRAPXL is een organisatie die schoon restmateriaal ontvangt van bedrijven en hier onder andere workshops mee organiseert. Zo krijgt materiaal dat anders weggegooid zou worden, een tweede leven. Duurzaamheidscentrum Weizigt werkt regelmatig samen met SCRAPXL om haar bezoekers en leerlingen te laten zien hoe men duurzaam met afval om kan gaan.

De knutselworkshop is een van de zomervakantieactiviteiten die Weizigt op haar terrein organiseert. Op dinsdag 19 augustus vindt de laatste knutselworkshop van deze zomer op de Stadsboerderij plaats. Voor meer informatie over de workshop en over de andere vakantieactiviteiten, kijkt u op www.weizigt.nl/vakantieactiviteiten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar weizigt-nmc@dordrecht.nl of te bellen naar 078 – 770 8200.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.