Droomstart FC Dordrecht

11 augustus 2014

DORDRECHT - FC Dordrecht is na 19 jaar afwezigheid uitstekend begonnen in de eredivisie. De eerste wedstrijd op het hoogte niveau tegen SC Heerenveen werd met 2-1 gewonnen door de Schapenkoppen.

Na een stroeve start in het Abe Lenstra stadion,  waar de thuisploeg aanvankelijk het voortouw nam en na een kwartier op een 1-0 voorsprong kwam, knokten de Dordtenaren zich dapper terug. Een foutje van keeper Nordfeldt werd onmiddellijk afgestraft door Giovanni Korte, die de gelijkmaker op zijn naam schreef.
Met de 1-1 op het scorebord startte FC Dordrecht in de tweede helft volop in de aanval. Giovanni Korte was dichtbij de 2-1 maar wist de kansen niet te benutten.  Desondanks groeide het geloof bij de Dordtenaren en ging er weinig dreiging uit van de Friezen. Het was uiteindelijk Joris van Overeem die de genadestoot uitdeelde en de 2-1 scoorde.

Trainer Ernie Brandts na afloop: ‘We zijn heel blij met de drie punten.  Het zag er in de eerste helft niet naar uit. We hadden moeite met het tempo en werden door Kurto gered. Na een half uur spelen kwamen we beter in de wedstrijd.  In de tweede helft zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest.’

Nieuwkomer Joris van Overeem over zijn eerste wedstrijd bij FC Dordrecht: ‘De eerste helft was lastig. Het tempo lag hoog en onze handelingssnelheid lag te laag. Toen we daaraan gewend waren ging het beter. We hebben zonder angst gevoetbald, we wisten dat we konden spelen. Ik ben heel blij, dit is een droomdebuut. ‘