Raadsdebat Kadernota en Bezuinigingskeuzes zoals onder andere het Leerlingenvervoer

17 juli 2013
Raadsdebat Kadernota en Bezuinigingskeuzes zoals onder andere het Leerlingenvervoer

DORDRECHT - Tijdens de tweedaagse openbare gemeenteraadsvergadering van gisteren en vandaag besluit de gemeenteraad over de Kadernota 2014 en de bezuinigingsmaatregelen. Dordrecht moet onder andere besluiten nemen over extra bezuinigingen van 3 miljoen, om zo de gemeentelijke uitgaven weer op orde te krijgen..

De vergadering over de Kadernota vond plaats op dinsdag 16 juli van 14.00 - 17.30 en 20.00 – 24.00 uur en gaat vandaag, woensdag 17 juli  verder van 11.00 -13.00 uur en van 14.00 uur totdat de besluiten genomen zijn.

CDA strijdt met succes voor leerlingenvervoer
Wethouder v.d. Burgt heeft vandaag na vragen van het CDA toegezegd de bezuiniging op leerlingenvervoer te verzachten en ouders en scholen hierbij te betrekken.

Het CDA heeft zich bij de bespreking van de kadernota hard gemaakt voor behoud van het leerlingenvervoer. De voorgestelde bezuiniging op het leerlingenvervoer mag niet in deze omvang doorgevoerd worden, want het raakt gezinnen met kwetsbare kinderen. Vooral in situaties met één-ouder gezinnen, gezinnen waar meerdere kinderen van leerlingenvervoer gebruik moeten maken, kinderen met een forse beperkingen of kinderen die nog erg jong zijn, vindt het CDA als familiepartij dat het leerlingenvervoer moet blijven bestaan.

Het CDA wil dat de gemeente ouders en scholen nauw betrekt bij de organisatie en invulling van het vervoer.  Ouders en scholen hebben volop goede ideeën. Dat leidt hopelijk tot een beter, efficiënter vervoersaanbod dat zich richt op waar ouders behoefte aan hebben. Op die manier kunnen we de organisatie en uitvoering dichter bij de mensen brengen en kan het voor wat betreft uitvoering goedkoper doordat wellicht minder personele inzet van de gemeente nodig is.

De wethouder komt binnenkort met een (financieel) voorstel waarin hij aangeeft hoe hij, in samenspraak met de ouders en scholen, het leerlingenvervoer in de toekomst wil organiseren.

Meekijken via internet
Het raadsdebat is live te volgen via ‘live-uitzendingen’ van de gemeenteraad. Een samenvatting zal worden gepubliceerd in de Stem van Dordt.

Stukken
Alle vergaderstukken bij de vergadering zijn te vinden via het raadsinformatiesysteem op www.dordrecht.nl onder ‘gemeenteraad’. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.