Bijna tweehonderd mensen bij negende Grote Stadsdebat in Sterrenburg

19 september 2013
Bijna tweehonderd mensen bij negende Grote Stadsdebat in Sterrenburg

DORDRECHT - Een kleine tweehonderd mensen kwamen op het negende Grote Stadsdebat in Sterrenburg af.  ,,Help Sterrenburg vergrijst", was het thema. De bewoners hadden meer in hun reactie een gevoel van: ,,Nou en?". In de zaal was zelfs een gevoel van trots te merken en het project Sterrenburg voor Sterrenburgers kreeg ook alle aandacht.

De debatruimte was de Ontmoetingskerk in Sterrenburg 3. Sjaak van der Velde gaf als voorzitter van de kerk aan, graag gastheer te willen zijn.

In de kerk zijn meer laagdrempelige activiteiten. De wijkpredikanten Riet Boogaard en Kees Streefkerk spelen daarin hun rol en daarnaast beschikt de kerk over heel veel vrijwilligers.

Een belangrijk moment woensdag in de Ontmoetingskerk in Dordrecht was dat de eerste beelden werden getoond van het nieuwe winkelcentrum Sterrenburg. Andries Lugten gaf de toelichting als architect van de plannen. In de zaal waren winkeliers aanwezig, zoals Jan Willem lemkes en Nico van Pelt.

De eigenaar (Corio) hoopt dat in 2015 – een jaar voor het vijftig jarig bestaan van de wijk Sterrenburg – het nieuwe centrum er kan zijn. De winkeliers krijgen drieduizend vierkante meter meer ruimte. Jumbo kan verhuizen van de zijde Zuidendijk naar de andere kant. Een belangrijk onderdeel zal de nieuwe zichtbaarheid zijn aan de zijde Galileiweg/Keplerweg. De nieuwe winkelwand, met dag en nacht presentatie, was een opmerkelijk punt in de presentatie.

In het winkelcentrum zal vooraf worden herschikt tussen de bestaande zaken.

Tijdens het stadsdebat bleken de bewoners van Sterrenburg best tevreden te zijn over hun wijk. Om een wijk van de toekomst te blijven, ondanks de vergrijzing is communicatie over alles wat er gebeurt zeker een hartewens. Sterrenburg voor Sterrenburgers was een project dat positieve aandacht kreeg.

Ad van den Herik maakte met Fokko van der Straaten als camera man opnamen voor de uitzending van RTV Dordrecht donderdagavond vanaf 18 uur. Ook Drechtstad FM 95, 7 zond delen van het debat uit en komt er donderdagavond tussen 7 en 9 uur nog op terug.Foto's: Paul Schrandt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.