Recordopkomst bij tiende Grote Stadsdebat Dordrecht als proloog raadsverkiezingen 2014

28 november 2013
Recordopkomst bij tiende Grote Stadsdebat Dordrecht als proloog raadsverkiezingen 2014

DORDRECHT –  Ruim tweehonderd mensen zorgden voor een record opkomst bij het tiende Grote Stadsdebat, dat 27 november meer politiek was gekleurd in het Dordrechts Museum.  De tien partijen die samen in de slag gaan om de gunst van de kiezer konden zich via een infotafel ook laten zien aan burgers van Dordrecht.

De organisatie van Dordtse journalisten had de debatavond weer vernieuwd. Een pianist en zangeres zorgden voor een vrolijk lied, waarbij de keuzes werden gelaten aan de burgers.  In het welkomstwoord stond Hans Berrevoets kort stil gestaan bij het tweede lustrum van het debat.  In april 2011 was de eerste aflevering. Het draaide toen om debat en ontmoeting en netwerken. Dat is zo gebleven.

Maarten van Wijk maakte zijn debuut in de zaal. Hij zette – met een greep in een hoge hoed – door burgers geformuleerde politieke dilemma’s extra scherp tegenover elkaar om een heldere discussie te bevorderen. Als je een dubbeltje maar één keer mag uitgeven: Kies je voor topsport of breedte sport? Geld in de historische binnenstad of buitenwijk? Geld voor jongeren of werklozen 50 plussers? Meer politie op straat of juist preventie?  De journalisten  Thijs Blom en Kees Thies lieten na de inleiding  eerst de burgers aan het woord. Vervolgens kregen politici de kans te reageren.  De elfde aflevering van het Grote Stadsdebat staat voor woensdag 26 maart gereserveerd.

De eerste partijen doen inmiddels verslag op eigen website over debat: PvdA, SP en WEK zijn al zichtbaar.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.