Het elfde 'Grote Stadsdebat' op 26 maart de straat op

03 februari 2014
Het elfde 'Grote Stadsdebat' op 26 maart de straat op

DORDRECHT - Het elfde Grote Stadsdebat gaat de straat op. Op woensdagavond  26 maart zal versmarkt Vriesestaete in hartje Dordrecht als debatzaal worden ingericht.  Het is de eerste activiteit in de planning over het jaar 2014. Het Grote stadsdebat  wil zo naar de mensen toe. De overdekte markt tussen Vriesestraat en Tolbrugstraat – nabij de Lutherse kerk - is een bijzondere plek voor ontmoeting en debat. De ondernemers Roelie en Bert Bartels zullen voor een passende debatinrichting zorgen.

Het Grote Stadsdebat begon op 20 april 2011 in het Dordrechts Museum vanuit een initiatief van de journalisten Kees Thies, Thijs Blom en Hans Berrevoets  Het museum blijft het hoofdpodium voor de debatten. Het uitstapje op 26 maart is bewust zo gekozen. De organisatie gelooft dat er genoeg besproken kan worden één week na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.  Om 19 uur begint het debat, maar er is een voorprogramma in de maak.

De Dordtenaren kunnen dan op de overdekte markt aan de politici, die net zijn begonnen aan de onderhandelen over het nieuwe dagelijks bestuur van de stad, een ,,boodschap”  meegeven.  Na de grote vakantie volgen in elk geval woensdag 1 oktober en 24 november als debatavond. De journalisten die het Grote Stadsdebat dragen willen op 24 november debatteren over het verleden en de toekomst van de media. In die tijd kan ook worden stilgestaan bij 225 jaar persgeschiedenis in Dordrecht.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.