Jan Janssen blikt terug op het elfde Grote Stadsdebat in Dordrecht

29 maart 2014
Jan Janssen blikt terug op het elfde Grote Stadsdebat in Dordrecht

DORDRECHT - Jan Janssen maakt een eigen Dordtse rondzendmail met meningen en activiteiten. Hij was afgelopen week op het elfde Dordtse stadsdebat in versmarkt Vriesestaete. Presentator Thijs Blom noemde hem met naam en toenaam. Soms geeft Dordrecht.net ook de Jan Janssen post door, zoals vandaag:

Dordtse zaken

De afgelopen week was de 11de editie van het Stadsdebat in Dordrecht. Het ging over 'de Binnenstad'. Ik ben er graag bij, al was het alleen al omdat er zoveel mensen zijn. Ik zat, in de Versmarkt aan de Vriesestraat, tussen de (oud?) wethouders. Privé initiatieven die iets voor de stad betekenen (deze veel gelezen mail is er een van!!, de griezeltour van Tom Hoogerwerf een andere) leverde mij eervolle aandacht op. Daar doe ik het niet voor, ik zit er niet op te wachten maar eerlijk....ik vond het wel warm. Het bericht in de schrijvende pers de dag na het debat was teleurstellend. Een azijn-punt wordt belicht, leegstand en verkleining van het winkelgebied, en wat de gemeente hier aan moet doen.

Net als bij hondenpoep (de gemeente heeft geen honden) is veel van leegstaande panden in particulier bezit. Ik hou aan zo'n avond vooral de vele energierijke initiatieven over, de oproep aan Dordtenaren en Drechtstedelingen meer in de Binnenstad uit te geven, aan ondernemers/winkeliers dit ook aantrekkelijk te maken, het Onderwijs Museum dat een van de trekkers van Dordt wil worden, Minouche van de pop-up, Ferry van Merz, Rien met studentenhuisvesting en nog vele anderen. Zullen we hiermee de zuurheid maar ten grave dragen en de oorlog verklaren? en overgaan tot een energie(k)-verbond voor de Binnenstad? Anneke van DOV is in elk geval voor, Arien, Pieter, Teun, Gerben en Wim ook, daar ben ik zeker van. Het 'culturele 11-tal?', anderen?

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.