Grote Stadsdebat vooraankondiging afleveringen 1 oktober en 26 november

19 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Grote Stadsdebat vooraankondiging afleveringen 1 oktober en 26 november

DORDRECHT - Is Rotterdam een vriend of een vijand van Dordrecht? En hoe kunnen beide steden elkaar in de toekomst versterken? Dat zijn twee belangrijke vragen, die beantwoord gaan worden tijdens het Grote Stadsdebat op woensdag 1 oktober in het Dordrechts Museum. Over de banden tussen de twee steden is in de loop van de geschiedenis heel verschillend gedacht. Een veel gehoorde klacht over Rotterdam is, dat deze stad Dordrecht z’n HTS ontnomen heeft. Onlangs volgde de Kamer van Koophandel. Straks de rechtbank…. Geeft Rotterdam ook iets terug?

In het najaar van 2014 zal er in elk geval nog één stadsdebat volgen. Voor woensdag 26 november is het onderwerp “de media”. Dordrecht kan terugkijken op 225 jaar pershistorie.  De vraag is: welke toekomst hebben de oude en nieuwe media met alle nieuwe ontwikkelingen? De Grote Stadsdebatten werden begin 2011 gelanceerd door de journalisten Thijs Blom, Kees Thies en Hans Berrevoets.  

De debatvorm bleek een schot in de roos te zijn. Thema’s werden verrijkt met nieuwe opinies en kwamen terecht op de publieke- en politieke agenda. Veel mensen gebruikten de tijd na het debat ook om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. De organisatie hoopt dat deze formule met de twee komende thema’s weer z’n bruikbaarheid zal bewijzen.  In het verleden bracht de relatie van Dordrecht met Rotterdam veel pennen in beweging. Samenwerking met Rotterdam was iets dat veel mensen niet over de lippen konden krijgen.

De vraag zal ook zijn: wat zijn de mogelijkheden anno 2014? En:  Kunnen de oudste stad van Holland en de bijna grootste havenstad van de wereld ook door één deur in wederzijds belang? Of is Rotterdam zo veel groter en invloedrijker, dat Dordrecht genoegen moet nemen met een rol als ‘buitenwijk’. Ook in dat geval blijft de vraag fier overeind: hoe kan Dordrecht daar het best mee omgaan?  De Grote Stadsdebatten op 1 oktober en op 26 november beginnen telkens om 19 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.