Broodfonds regio Drechtsteden van start

05 maart 2014
Broodfonds regio Drechtsteden van start

DORDRECHT - ‘Gezamenlijk de kosten delen van arbeidsongeschiktheid: op basis van vertrouwen en goede afspraken.’ Dat is de centrale gedachte die een aantal regionale ondernemers heeft doen besluiten een Broodfonds op te gaan richten voor de Drechtsteden en omgeving.

De afgelopen week kwamen een aantal ondernemers uit de regio voor het eerst samen in Dordrecht om een presentatie bij te wonen over het Broodfonds.

Een broodfonds is een netwerk waarin minimaal twintig en maximaal vijftig zelfstandig ondernemers elkaar ondersteunen in geval van arbeidsongeschiktheid. De meeste zelfstandigen zijn niet verzekerd tegen inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid. Een broodfonds is een slim alternatief voor zo'n verzekering.

Zelfstandigen in een broodfonds zetten elke maand een bedrag opzij op een eigen broodfondsrekening. Zodra een van de deelnemers ziek wordt, krijgt hij van de twintig tot vijftig deelnemers een kleine schenking. Als er niemand ziek wordt bouwt het broodfonds reserves op, daarom stopt de inleg boven een bepaald bedrag. Wie uit zijn broodfonds stapt, omdat hij bijvoorbeeld een vaste baan krijgt, mag het tegoed meenemen, want het geld blijft (met aftrek van de schenkingen) van de deelnemers zelf.

Een broodfonds werkt op basis van onderlinge afspraken. Het is dus belangrijk dat het onderling klikt met de andere deelnemers. De meeste broodfondsen komen een paar keer per jaar bij elkaar of blijven in contact via een ander netwerk.

De BroodfondsMakers Biba Schoenmaker, Andre Jonkers en Haiko Liefmann hebben het Broodfonds ontwikkeld en helpen nu nieuwe broodfondsgroepen met opstarten. Ze geven juridisch en fiscaal advies en adviseren bij het opstellen van onderlinge afspraken.

Meer informatie en een kaart van alle actieve broodfondsen in Nederland staat op www.broodfonds.nl.
Aanmelden voor het Broodfonds Drechtsteden en omgeving kan bij cindyheijkoop@gmail.com, tel: 06-14665532.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.