Grote belangstelling regionale ondernemers voor Broodfonds Merwede

27 juni 2014
Grote belangstelling regionale ondernemers voor Broodfonds Merwede

DRECHTSTEDEN - Maandag 23 juni. Een volle zaal in Heeren van Slydregt. Omdat Oranje op hetzelfde moment de wedstrijd tegen Chili speelt, bleef het spannend hoeveel geïnteresseerde ondernemers naar de informatiebijeenkomst van het broodfonds zouden komen.

Broodfonds Merwede in oprichting
De belangstelling bleek echter groot! Het enthousiasme en de slagvaardigheid bij de aanwezige ondernemers ook. Afspraken werden vastgelegd, een bestuur benoemd. Het Broodfonds Merwede in oprichting was aan het einde van de avond een feit.

100 Broodfondsen
Nederland telt ruim 100 broodfondsen. Dit najaar gaat Broodfonds Merwede van start voor ondernemers in regio Drechtsteden/Gorinchem. Een broodfonds is een collectief waarin 20 tot maximaal 50 zelfstandig ondernemers elkaar steunen als zij een periode arbeidsongeschikt zijn. Het is een betaalbaar en transparant alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. Het broodfonds is er voor alle zelfstandige ondernemers.

Diversiteit
De aanwezigen kwamen uit Drechtsteden, Nieuw Lekkerland en Gorinchem en omgeving. Allerlei bedrijfstakken waren vertegenwoordigd, waaronder een grafisch vormgeefster, binnenvaartschipper, kwaliteitscoördinator, secretaresse en ergotherapeute. Heel divers dus, en dat maakt het ook interessant. Een broodfonds is er niet alleen om elkaar op te vangen bij ziekte. Een bijkomend voordeel is het sociale aspect. Een aantal keer per jaar wordt een bijeenkomst gepland, waar men elkaar beter leert kennen, elkaar kan inspireren of wellicht advies kan vragen aan elkaar. Omdat het broodfonds een initiatief is op basis van vertrouwen, is het belangrijk elkaar te kennen.

Meer leden welkom
Broodfonds Merwede in oprichting telt nu een kleine 30 potentiële leden. Het maximale aantal leden is 50. Ondernemers uit regio Drechtsteden/Gorinchem die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij de lokale initiatiefneemster Cindy Heijkoop op cindyheijkoop@gmail.com. Meer informatie over het broodfonds is te vinden op www.broodfonds.nl, www.broodfonds078.nl of op de Facebookpagina van Broodfonds Merwede.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.