Vrijdag stille tocht door Dordrecht ter herdenking slachtoffers vliegramp

29 juli 2014
Vrijdag stille tocht door Dordrecht ter herdenking slachtoffers vliegramp

DORDRECHT - (bron RTV Rijnmond)  In Dordrecht wordt vrijdagavond een stille tocht gehouden voor de Dordtse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. De gemeente heeft daar dinsdag toestemming voor gegeven. De ramp kostte aan drie Dordtenaren het leven.

De stoet vertrekt na half zes bij Intree, aan de Spuiboulevard. Vanaf daar voert de tocht door de binnenstad. Bij het Damiatebolwerk worden bloemen gelegd.

Na een minuut stilte worden rondom de Wolwevershaven witte ballonnen met helium opgelaten. Een sponsor heeft duizend witte ballonnen beschikbaar gesteld. Deelnemers worden verzocht witte kleding te dragen.

De organisatie wilde de tocht liever op zaterdag organiseren en vanaf het Statenplein vertrekken, maar kreeg daarvoor geen toestemming van de gemeente.

De nabestaanden zijn niet bij de organisatie betrokken. Kort na de ramp lieten ze de Dordtse burgemeester Arno Brok weten dat ze met rust gelaten willen worden. Daarom hebben zowel de organisatie als de gemeente geen contact met hen gezocht over de stille tocht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.