Tom van Bokhoven volgt regionale schaakzaken

23 augustus 2014
Tom van Bokhoven volgt regionale schaakzaken

Tom van Bokhoven is al bijna tien jaar webmaster van een schaaksite, die zich richt op schaakzaken in de Drechtsteden zoals Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht. Zo volgt hij zeker ook overdagschaken voor www.tomsschaakboeken.nl  Lunchschaken, klockelaarschaak, zijn mede door Tom bekende begrippen geworden.

Een voorbeeld:

DORDRECHT – Het lunchschaken in Dordrecht begint weer op woensdag 3 september. De bakker om de hoek noemde liever het schaken tussen de middag in poffertjessalon Visser BROODSCHAAK.  De competitievorm in ontspannen sfeer staat inmiddels al in een traditie van een kwart eeuw. Rond 1989/1990 werd in de thuisbasis van schaaksoos/schaakclub de Willige dame aan de Groenmarkt begonnen. De belangstelling bleef al die jaren, maar was soms wisselend. Wellicht wil meer dan honderd schakers en thuisspelers hebben in de loop van de tijd Visser weten te vinden. Wie om half één aanwezig is, heeft een partij.

De schaakclub de Willige Dame, die op 27 september voor de tweede keer in de derde klasse KNSB begint, ziet het als vorm van schaakpromotie en als een stimulerende ontmoeting tussen schaakliefhebbers.  De ene speler gebruikt zijn pauze op het werk om even te komen schaken. De ander zag er in een nieuwe levensfase een uitdaging in. Wie een ander onderbrak even voor schaken de studie thuis. De rode draad bleef altijd de 64 velden en inmiddels tien minuten bedenktijd per persoon per partij. Hierdoor kunnen twee wedstrijden worden gespeeld onder leiding van de organisatie. Arno Slagboom en Johan Went zijn daarin de constante factoren. De chesslunch in Visser, waar de Willige Dame vanaf 1987 op dinsdagavond schaakt,  wordt in vakantietijd altijd onderbroken.  Soms is er dan in het voorjaar en in de herfst op vijftig meter vanaf Visser wel een ander schaaktoernooi: Het Witten Haen toernooi. Dat staat op de rol voor maandag 20 oktober.

Naast het lunchschaken mag het schaken op de donderdagmorgen vanaf half tien in dienstencentrum de Klockelaer aan de Tak van Poortvlietstraat een traditie worden genoemd. Webmaster van de Willige Dame en regionaal schaakpromotor Tom van Bokhoven volgt het Klockelaerschaken en het lunchschaken en nog meer schaaknieuws uit de Drechtsteden op de voet. Hij verzorgt al bijna tien jaar www.tomsschaakboeken.nl   Deze site is meer dan een clubsite van de Willige Dame. Tom van Bokhoven volgt het schaaknieuws en het menselijke schaaknieuws breed en  altijd heel betrokken. Hij heeft in het belang van de toekomst van het schaken ook een nieuwsuitwisseling met de webmaster van de RSB, Ab Scheel.  Hierdoor weten meer schakers dat het ook overdag leuk spelen is in Dordrecht.  

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.