Brandbrief landelijk verbod wilde dieren circussen

04 september 2014 door Hennie van der Zouw
Brandbrief landelijk verbod wilde dieren circussen

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht vraagt staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken haast te maken met het wettelijke verbod op wilde en exotische dieren in het circus.

Wethouder Rinette Reynvaan (Dierenwelzijn) heeft samen met collega wethouders een brief ondertekend aan de staatsecretaris waarin wordt aangegeven dat ze met smart wachten op het door het kabinet aangekondigde landelijke verbod.

Rotterdam heeft het initiatief genomen voor de brandbrief. Het welzijn van dieren wordt ernstig aangetast in circussen. In de brief wordt vermeld dat ze te weinig leefruimte hebben, een groot gedeelte van de dag in transportkooien of aan de ketting staan.

Hoewel door verschillende gemeenten geprobeerd wordt circussen met wilde dieren te ontmoedigen, ontbreekt de wettelijke mogelijkheid om echt op te treden. Alleen een landelijk verbod kan er voor zorgen dat er geen wilde dieren worden gebruikt in circussen.

De staatsecretaris heeft in een reactie (zie item NOS) aangegeven dit najaar nog met een voorstel voor een wettelijk verbod op het houden van wilde en exotische dieren in circussen te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.