ThuredrithAula ook open tijdens de Ópen Monumentendag'

04 september 2014 door Hennie van der Zouw
ThuredrithAula ook open tijdens de Ópen Monumentendag'

DORDRECHT - Op zaterdag 13 september is de monumentale Thuredrith Aula op de Essenhof open voor publiek. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in dit in barokke stijl opgetrokken gebouw. Ook kan er een wandeling gemaakt worden langs monumentale graven.

J.A. Argelo, een leerling van de architect Sybold van Ravesteyn, ontwierp in 1938 de aula. Lange tijd deed deze dienst als ontmoetingsplek voor veel Dordtenaren. Na een grondige restauratie is de aula in 2010 weer in gebruik genomen voor afscheidsbijeenkomsten. Medewerkers van de Essenhof zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

De Essenhof ligt aan de Nassauweg 200 in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.