Carrière maken bij McDonald’s tijdens je studie

04 september 2014
Carrière maken bij McDonald’s tijdens je studie

DORDRECHT - Aan de counter van McDonald’s Dordrecht-Centrum sta ik te wachten voor mijn interview met Elise Dommers, een studente van 23 jaar die als Shift-manager  bij McDonald’s Dordrecht-Centrum werkt. Nadat Elise hier en daar nog wat instructies geeft en ondertussen een 16 jarig meisje aan de kassa een compliment geeft, gaan we in een moderne loungehoek van het sfeervolle restaurant  zitten.

Enthousiast vertelt Elise  als 17-jarige te zijn begonnen met haar bijbaan bij McDonald’s Dordrecht-Centrum. Niet zozeer omdat het werk haar aansprak, maar omdat ze er al iemand kende. “ In het begin was het werken best wel spannend omdat er veel op je af komt en er op je gelet wordt of je alle procedures en handelingen wel goed uit voert.

Je werkt met veel mensen en alles is nieuw, dat gaf wel wat stress. Maar al vrij snel hadden we een crewfeest waarop ik iedereen goed leerde kennen en daarna was de spanning ook gelijk weg”, aldus Elise. Elise ging verder studeren aan de  PABO en vond het op het werk steeds leuker worden om meer taken en verantwoordelijkheden op zich te  nemen en zo groeide ze langzaam door binnen het restaurant. Na ruim drie jaar PABO besloot ze dat voor de klas staan niet haar toekomst was en stopte ze met de opleiding.

Voor Franchisenemer Pieter Honing een goed moment om haar te vragen als Manager-Trainee. Elise nam het aanbod met beide handen aan en in de zes maanden tot ze met haar nieuwe studie zou beginnen, volgde zij het interne opleidingstraject van McDonald’s  en behaalde zo haar Shift- License.  Inmiddels is Elise al weer geruime tijd bezig met haar HBO studie  Facility Management, die ze combineert met haar parttime baan bij McDonald’s. Elise vervolgt: “Mijn docenten zijn  altijd zeer geïnteresseerd in mijn werk en eigenlijk komt wat ik in de praktijk doe, direct terug in mijn theorie van school.

Het is fijn om zo’n goede leerplek te hebben waar ik kan oefenen, vooral met delegeren, leren verantwoordelijkheid te nemen en leren beslissingen te nemen. Je leert ook nadenken tijdens je werkzaamheden  over de volgende stap die je moet maken; wacht de gast te lang, hoe gaat het met de omzet, hoe gaat het met de personele bezetting, is de voorraad nog op peil? Ook moet je over voldoende technische kennis beschikken van alle apparatuur waar we mee werken. Je moet handelen, keuzes maken en beslissingen nemen. Het leuke van deze functie is dat je een toegevoegde waarde kan bieden aan het bedrijf.”

Werken bij McDonald’s betekent zowel een professionele als persoonlijke groei. Het opdoen van vaardigheden waarvan je de rest van je leven profijt hebt, zowel binnen als buiten McDonald’s. Zo leer je wat teamwork inhoudt, maar ook leer je jezelf te presenteren en  te communiceren met allerlei verschillende mensen op verschillende niveaus.Inmiddels kijkt Elise wat onrustiger om zich heen, het restaurant loopt langzaam vol; het wordt lunchtijd in de stad. Nog een laatste ding wil ze kwijt voor ze zich weer snel bij haar personeel voegt: Het is erg leuk om met jonge mensen te werken, afwisselend. Werken bij McDonald’s is voor iedereen en dat maakt het zo leuk!”

Foto: Elise aan het werk in haar restaurant

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.