Sponsorfietstocht brengt 375.000 euro op

08 september 2014 door Hennie van der Zouw
Sponsorfietstocht brengt 375.000 euro op

DORDRECHT -  Met een groot finishfeest is afgelopen zaterdag Cycle for Hope afgesloten. Afgelopen week volbrachten honderden renners het 1200-kilometer lange ‘Rondje Nederland’. Directeur Jaap de Gruijter van De Hoop ontving een cheque van 375.000 euro. “Een fantastische prestatie.”
 
Het ‘Rondje Nederland’, met als begin- en eindpunt Dordrecht, had ten doel geld in het laatje te brengen voor Stichting De Hoop. Vanaf het speciaal ingerichte evenemententerrein bij de organisatie vertrokken donderdag 21 teams voor de ongekende uitdaging: 1200 kilometer in 48 uur, langs de grenzen van Nederland. In estafettevorm koersten de renners van Zuid-Holland tot Friesland, van Groningen tot Zuid-Limburg en via Noord-Brabant weer terug naar Dordrecht.
 
Ongelooflijke inzet
Onder grote belangstelling van vrienden, familie en bekenden arriveerden de teams zaterdagmiddag weer in Dordrecht, waar een groot finishfeest was georganiseerd. “We bedanken alle fietsers en vrijwilligers voor hun ongelooflijke inzet”, sprak directeur Frank Swinkels van Vrienden van De Hoop; de organisatie die de toertocht organiseerde. “Niet alleen de afgelopen 48 uur, maar de ook tijdens de afgelopen maanden hebben jullie ontzettend veel doorzettingsvermogen en enthousiasme getoond.”
 
Een dankbare directeur Jaap de Gruijter van De Hoop ontving uit handen van de teamcaptains de cheque ter waarde van 375.000 euro. In dit bedrag werd ook de opbrengst van een toertocht in Limburg meegenomen, die vorige week al werd gereden. Het geld is bestemd voor de talrijke projecten die De Hoop in het gehele land organiseert voor daklozen, verslaafden, ex-prostituees en kwetsbare kinderen en tieners.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.