Komen er in de Drechtsteden ook weer veel duistere activiteiten tijdens tiende 'Nacht van de Nacht?'

11 september 2014 door Hennie van der Zouw
Komen er in de Drechtsteden ook weer veel duistere activiteiten tijdens tiende 'Nacht van de Nacht?'

DRECHTSTEDEN -  Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren verward en wordt het slaapritme van mensen verstoord. Daarnaast kost al die verlichting ook veel energie. Om u te laten ervaren hoe mooi een duistere nacht is en om aandacht te vragen voor  de gevolgen van lichtvervuiling, organiseren de Natuur- en Milieufederaties in de nacht van 25 op 26 oktober voor de tiende keer de Nacht van de Nacht.
 
Op honderden plaatsen in Nederland vinden tijdens de Nacht van de Nacht activiteiten plaats die laten zien hoe mooi de duisternis is. Verhalen bij het kampvuur, avondwandelingen, speuren naar nachtdieren, sterren kijken, varen in het schemerdonker, workshops nachtfotografie en nog veel meer. Vorig jaar bracht het evenement ruim 35.000 mensen op de been tijdens de langste nacht van het jaar.
 
Laat het donker donker
Ook dit jaar is er veel belangstelling voor de Nacht van de Nacht. Gemeenten doven waar mogelijk de verlichting van gemeentelijke gebouwen, monumenten of straten en bij diverse bedrijven en organisaties blijft het donker tijdens de Nacht van de Nacht.
 
U doet toch ook mee?
Een volledig overzicht van de activiteiten en deelnemende gemeenten en bedrijven is te vinden op de website www.nachtvandenacht.nl. Ook kunt u op de website uw eigen activiteit aanmelden of melden dat u dit jaar tijdens de Nacht van de Nacht de verlichting uit laat.
 
Over de Natuur- en Milieufederaties
De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. De provinciale federaties zetten zich in voor een schoon milieu, een rijke natuur en een mooi landschap in de 12 provincies. Dit doen we samen met meer dan 1.000 aangesloten natuur- en milieuorganisaties en duizenden vrijwilligers. Informatie over ons werk en onze organisatie vindt u op www.natuurenmilieufederaties.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.