PvdA wacht op antwoord over 'Ik flits mee' actie

10 juli 2014
PvdA wacht op antwoord over 'Ik flits mee' actie

DORDRECHT - Jacquelinge van den Bergh van de fractie PvdA Dordrecht vraagt zich het volgende af: "Op 8 april 2014 heeft de PvdA vragen aan het college gesteld over de mogelijkheid om ook in Dordrecht de „IK FLITS MEE” actie te organiseren, samen met bewoners en politie. In Belgie werd in de maand april een 24 uur lang Flitsmarathon gehouden, waarbij de snelheid van voertuigen gecontroleerd werd. Bovendien konden  burgers de politie vragen om te flitsen op locaties die zij aanduiden. Dat kon van te voren worden aangeven op de website www.ikflitsmee.be."

"De PvdA", gaat zij verder, "is er voorstander van om bewoners meer te betrekken om de veiligheid in hun wijken en buurten te vergroten. Veel te vaak wordt er te hard gereden door automobilisten en willen bewoners dat er meer gecontroleerd wordt op locaties die zij belangrijk vinden. Ook bij 30 km zones zou er meer gecontroleerd kunnen worden. Voor mei 2014 hadden wij gevraagd om met voorstellen te komen naar de gemeenteraad, zodat de actie nog voor het zomerreces zou kunnen worden uitgevoerd."

"Het is nu inmiddels 3 maanden verder, en nog altijd hebben wij geen antwoord ontvangen, ook geen reactie dat de vragen in behandeling zijn. Onze vraag nu is dan ook aan het college: Waarom laat de beantwoording zo lang op zich wachten en wanneer zien wij de antwoorden tegemoet?" Aldus Jacqueline van den Bergh namens de fractie van de PvdA Dordrecht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.