ChristenUnie/SGP: "Draagvlakonderzoek koopzondag: meerderheid winkeliers vindt bestaande situatie prima"

11 september 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - ChristenUnie/SGP: "Een ruime meerderheid van de winkeliers in het centrum en in de wijken vindt de huidige openstelling van winkels op zondag goed, of willen minder vaak of helemaal niet open.

"Dat blijkt uit de resultaten van het draagvlakonderzoek dat gisteren bekend werd. De helft van de winkeliers vindt zelfs dat de winkels te veel open gaan of is daarop principieel tegen."

"In de wijkwinkelcentra is dit percentage 66%. De fractie ChristenUnie/SGP vindt het een goede zaak dat er nu eens serieus onderzoek is uitgevoerd
naar het draagvlak onder de winkeliers."

"Uit de cijfers blijkt dat er onder de winkeliers zeker geen groot draagvlak bestaat om iedere zondag open te gaan. De fractie voelt zich door de cijfers  gesteund in de opvatting dat verdere verruiming van het aantal koopzondagen geen goed plan is."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.