Openlucht spreekuur van de Raad op de Statenplaats

15 september 2014 door Hennie van der Zouw
Openlucht spreekuur van de Raad op de Statenplaats

DORDRECHT - Zaterdag 13 september hield de gemeenteraad van Dordrecht opnieuw een openluchtspreekuur op de Statenplaats, direct naast de markt.

Tussen 12 uur en 16 uur was iedereen van harte welkom om kennis te maken met de raadsleden, vragen te stellen of een praatje te maken.

Voor inwoners van Dordrecht was dit een goede gelegenheid om kennis te maken met de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling. Evenals voorgaande jaren zorgde Opnieuw & Co voor een gezellige aankleding van de tenten.

Dag van de Democratie
De internationale Dag van de Democratie (15 september) werd zaterdag de 13e gevierd op tal van plaatsen in Nederland. Doel was om de betrokkenheid van mensen bij de (lokale) democratie te vergroten. In Dordrecht was er het openluchtspreekuur op de Statenplaats.

Rol van de raad
De raad is van en voor Dordtenaren. De gemeenteraad stelt de hoofdlijnen van het beleid van de gemeente vast. Ook beslist de raad hoe het geld wordt besteed. De raad controleert daarnaast het college van burgemeester en wethouders.

Foto: Wim van de Pol.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.