De Dordtse binnenstad toont diversiteit tijdens Dordrecht Pakt Uit

22 september 2014 door Hennie van der Zouw
De Dordtse binnenstad toont diversiteit tijdens Dordrecht Pakt Uit

DORDRECHT - Het weekend van 27 en 28 september staat weer in het teken van Dordrecht Pakt Uit. Na de succesvolle editie in 2013 zullen de winkeliers en horeca weer uitpakken tijdens dit weekend. Naast allerlei leuke acties en kortingen bij de winkeliers zijn er op diverse plekken evenementen die het weekend compleet maken.

Op www.dordrechtpaktuit.nl staat een overzicht van de speciale acties van de winkeliers en horeca. Daarnaast worden er op het podium tussen de Sting en Hema het gehele weekend lang prijzen weggeven.

De voorbereiding voor het evenement starten al op vrijdag. Vanaf dat moment wordt de stad al feestelijk aangekleed en starten de 3D tekenaars met het beschilderen van diverse etalages in de binnenstad. De kunstenaars beschilderen in totaal 7 etalages en zijn hier tot en met zondag mee bezig, de 3 dimensionale tekeningen beelden herkenbare Dordtse locaties uit. De exacte locaties staan op de website.

Ook voor de kinderen is er voldoende te doen. Het gehele weekend zijn er gigantische springkussens op het Bagijnhof, sommige zijn wel 15 meter lang. Op de zondag vindt er bij de Mediamarkt (voorheen Saturn) het Pole Soccer FIFA 2015 plaats. Kinderen kunnen zich inschrijven om in een Arena deel te nemen aan dit speciale voetbalspel.

Liefhebbers van mode en culinaire hoogstandjes komen ook aan hun trekken bij Dordt in de Mode, de Smaakmarkt en de Pop Up Markt.

Het weekend staat verder in het teken van veel muziek, op het Scheffersplein treden artiesten en een walking DJ op. Je kunt hier ook verzoeknummers aanvragen. Het weekend wordt op zondagmiddag afgesloten door Charly Luske & band, zij geven van 16 to 18 uur een optreden op het Scheffersplein.

Dordrecht Pakt Uit wordt dit jaar georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Centrum Management, Dordtse Ondernemersvereniging, Dordrecht Marketing en de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.