Rabobank Drechtsteden schenkt AED aan De Buitenwacht

11 november 2013
Rabobank Drechtsteden schenkt AED aan De Buitenwacht

DORDRECHT - De Buitenwacht is als multifunctioneel centrum actief in de wijk Oud Krispijn in Dordrecht.

In De Buitenwacht komen gemiddeld 50 tot 60 mensen per dag binnenlopen voor advies, voor een cursus, voor contact en een praatje. Een paar keer per jaar organiseert De Buitenwacht een grote manifestatie. De Internationale Dag, dit jaar op 17 november, trekt doorgaans tussen 200 en 300 deelnemers en bezoekers.

Voor begeleiding van deze activiteiten zijn dagelijks 10 tot 20 vrijwilligers in De Buitenwacht actief.

Een paar maanden geleden kreeg een van de bezoekers een hartaanval. Gelukkig was de ambulance op tijd ter plaatse, maar de vrijwilligers waren vreselijk geschrokken. Voor het bestuur was dat aanleiding om het bedrijfshulpverleningsplan goed onder de loep te nemen en om een aanvraag te doen bij de Rabobank Drechtsteden voor een AED apparaat met de daarbij behorende cursussen voor medewerkers en vrijwilligers.

Onlangs heeft de Rabobank Drechtsteden het verzoek ingewilligd. Het AED-apparaat zal op een goed zichtbare plaats worden opgehangen in de ontmoetingsruimte van De Buitenwacht. Stichting Reanimatie Drechtsteden zal de cursussen verzorgen.

Natuurlijk hopen we dat het nooit meer gebeurt dat een van onze bezoekers of vrijwilligers een hartaanval krijgt, maar als het gebeurt willen we voorkomen dat hij of zij het niet overleeft omdat er niet onmiddellijk hulp kan worden geboden.

Het bestuur van De Buitenwacht, de vrijwilligers en de bezoekers zijn Rabobank Drechtsteden zeer dankbaar voor het toekennen van de AED, inclusief trainingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.