In touw voor een schoon Dordt tijdens Keep It Clean Day

22 september 2014 door Eva Baars
In touw voor een schoon Dordt tijdens Keep It Clean Day

DORDRECHT - Vrijdag 19 september vond Keep It Clean Day plaats, de dag waarop wereldwijd vele mensen de handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen. Ook in Dordrecht vonden verschillende schoonmaakacties plaats, onder coördinatie van Duurzaamheidscentrum Weizigt, om samen de stad een stukje schoner te maken.

Verspreid door Dordrecht gingen vrijdag 19 september verschillende mensen, gewapend met een afvalgrijper, de straat op om in het kader van Keep It Clean Day de handen uit de mouwen te steken. Onder andere de Amstelwijckweg werd aangepakt waarbij speciale aandacht uitging naar het speeltuintje en de bloembakken waar regelmatig het nodige vuil in wordt gegooid. Ook het Dubbelmondepark en het nabij gelegen fietspad werden aangepakt. Leden van GroenLinks Dordrecht gingen in Reeland op het Vogelplein fanatiek met de afvalgrijper aan de slag. Keep It Clean Day vindt haar oorsprong in Estland waar burgers in 2008 een landelijke opruimdag organiseerden. Naar dit voorbeeld organiseren nu wereldwijd verschillende landen hun eigen opruimdag. Keep It Clean Day werkt zonder officiële organisatie of budget en is daarmee echt een initiatief van de burgers.

Niet alleen op Keep It Clean Day wordt er in Dordrecht zwerfafval opgeruimd maar het hele jaar door is een steeds groter wordende groep vrijwilligers, Dordtse Doorpakkers, bezig met het schoonhouden van de eigen woonomgeving. Om dit te ondersteunen is Weizigt de campagne ’N schone stad… je hebt het zelf in de hand’ gestart. Onder dit motto stelt Weizigt afvalgrijpers beschikbaar. Deze zijn af te halen in het Informatiepunt op de Stadsboerderij. Het punt is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.