Redders van oudere man in het zonnetje gezet

25 september 2014 door Hennie van der Zouw
Redders van oudere man in het zonnetje gezet

DORDRECHT - Vandaag ontvangen zes jongelui en een 74-jarige dame een oorkonde uit handen van burgemeester Brok. Zij hebben op 22 april van dit jaar de toen 87-jarige heer Schaaf met zijn scootmobiel uit het water gered. De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft deze oorkondes beschikbaar gesteld voor hun moedige daad.

De redders zijn: mevrouw Tonino, Noah Vos en Robin van Wageningen uit Dordrecht, Wim Broekhuizen uit Bleskensgraaf, Peter van Eijl uit Wijngaarden, William Hoekwater uit Sliedrecht en Nathan van Uden uit Papendrecht.

In april hebben deze jongeren een oudere man van de verdrinkingsdood gered. Op de bewuste dag hoorden zij een plons toen zij bij het Dubbelmondepark zaten te praten. Op dat moment was de heer met zijn scootmobiel het water in gereden. Mevrouw Tonino zag het slachtoffer in het water liggen en vroeg de jongeren om hulp. Zij boden deze hulp meteen. De man zelf was te zwaar om uit het water te halen, maar zij hielden zijn hoofd boven water totdat de hulpdiensten er waren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.