Politie houdt preventief fouilleeractie in Dordrecht

25 september 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Politiemensen hebben maandagmiddag en -avond een actie gehouden in het kader van preventief fouilleren in Dordrecht. De actie vond plaats tussen 15.30 en 22.00 uur in West en Centrum.

In totaal werden 83 personen gefouilleerd en 17 voertuigen gecontroleerd. Ook werden 3 horecagelegenheden bezocht. Resultaat van de actie is dat vijf wapens werden aangetroffen, nl. drie messen, één stiletto en een busje pepperspray. In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapen en Munitie.

Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht. De burgemeester heeft dit onlangs (voorjaar 2014) voor de duur van een jaar gedaan voor een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veilig-heidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Niet alleen weggebruikers
De politie mag tijdens een preventief fouilleeractie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die men aantreft tijdens het fouilleren, zoals drugs. Het fouilleren beperkt zich overigens niet tot voetgangers,  fietsers en automo-bilisten. Ook bezoekers in openbare (horeca)gelegenheden kunnen gecontroleerd worden. Kinderen worden niet gefouilleerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.