Het was alweer feest tijdens het lustrum op het schapenlandje

29 september 2014 door Hennie van der Zouw
Het was alweer feest tijdens het lustrum op het schapenlandje

DORDRECHT - Opening molen door wethouder Lambrechts. Al 5 jaar organiseren buren voor buren een middag waarin kennismaking, ontmoeting en gezelligheid de kern zijn. Dankzij de gastvrijheid van Corrie de Kock en Freek Ton kan dit evenement weer georganiseerd worden. Wethouder Karin Lambrechts heeft tijdens de fair de opgeknapte Bosman molen officieël onthuld. Jong en oud hebben met een glas (kinder) champagne in de hand gezien dat de molen tijdens de onthulling spontaan ging draaien. De molen is tijdens de zomer door een aantal buurtbewoners ontmantelt, opgeknapt, verplaatst en weer opgebouwd. “Ik fiets regelmatig langs dit landje en nu mag ik er bij zijn om deze dag feestelijk te openen”, aldus mevrouw Lambrechts.

Lammetjes in 2015?
De opbrengst van de dag gaat naar de Bosman molen. En er komt in oktober een ram zodat er komend voorjaar weer lammeren te bewonderen zullen zijn. Op dit moment lopen er 2 soorten schapen, kippen en 2 varkens op het terrein rond. De honing die te koop was kwam van de bijenkorven op het terrein.

Op een nazomerse dag toch kletsnat
Het was een prachtige nazomerse dag. Bezoekers bezochten de fair met diverse stands zoals demonstraties vachtvilten en wol spinnen; schilderijen; sieraden; boeken; het landschapskundig museum aan de Reeweg-oost; landproducten en de theetuin maakten het plaatje compleet. De kinderen hebben zich vermaakt met het zagen en timmeren van een mooie boomhut, er was een grabbelton en een stormbaan in de bomen. De durfallen konden sprietlopen en varen. En daarbij zijn heel wat kinderen spectaculair te water geraakt.

Meer informatie? Mail naar: schapenfair@gmail.com.

De fair en het schapenlandje is een initiatief van buurtbewoners. Het is een plek in Dordrecht waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en tegelijk het terrein met elkaar onderhouden.

Fotocollage en foto’s: Rikkert Kraaijenbrink
Tekst en foto’s: Belinda Sodenkamp

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.