5 Oktober eerste reguliere koop zondag in Dordrecht

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op 23 september heeft de gemeenteraad van Dordrecht ingestemd met de verruiming van de openingstijden van de winkels. Dat betekent dat de winkels in Dordrecht voortaan ook iedere zondag open mogen, voorheen was het alleen de laatste zondag van de maand koopzondag.

Op zondag 5 oktober was het de eerste reguliere zondag dat de winkels geopend zouden ze zijn. Een eerste rondgang langs de winkels leert dat er tussen de 70 en 100 winkels geopend zijn. Dit is een mix van grotere winkelketens en couleur locale. Aangezien het de eerste zondag van de maand was zullen ook de kunst- en antiekwinkels van het Kunstrondje Dordt geopend zijn.

Naast de geopende winkels waren er ook andere activiteiten in de stad gepland. Bezoekers kunden tijdens de koopzondag ondermeer genieten van straattheater van Jur Houtman en muziek van Barnyard Tea.

Daarnaast was er ook de Keramiekmarkt op het Statenplein. Ruim 60 keramisten hebben hier hun producten getoond en kinderen kunden ook zelf proberen een eigen kunstwerk te maken in één van de draai- en handvormkramen.

Meer informatie over de koopzondagen, de geopende winkels en de uitagenda zijn terug te vinden op www.centrumdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.