Dordts model in borstkankerfotoboek Bella Donna

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Dordts model in borstkankerfotoboek Bella Donna

DORDRECHT - Corine Fernhout uit Dordrecht staat samen met 101 andere vrouwen model voor het 'Bella Donna'-fotoboek. ‘Bella Donna’ is een bewogen naslagwerk van fotografe Eva Snoijink, waarin vrouwen met borstkanker zich  letterlijk en figuurlijk blootgegeven. 5.500 boeken worden bij aanvang van de borstkankermaand (oktober) gratis bezorgd bij alle mammacare-afdelingen van ziekenhuizen, inloophuizen en 4.888 huisartsenpraktijken in Nederland.

Voor Fernhout was het een bijzondere ervaring om mee te werken aan het fotoboek en ze zag de waarde er direct van in. "Ik was net klaar met mijn bestralingen en chemo toen ik via een vriendin benaderd werd voor dit project. Ik wist gelijk dat ik het moest doen, niet voor mezelf, maar voor al die andere vrouwen. Je hele leven wordt op zijn kop gezet, maar een mens kan ongelooflijk veel doorstaan. Dat wil ik mensen meegeven."

De foto’s hebben een positieve, frisse ‘high-key’ uitstraling waarmee Snoijink haar lezers vooral hoop en herkenning wil geven. Snoijink: "Met dit boek wil ik vrouwen met de diagnose borstkanker én hun naasten een hart onder de riem steken. De foto’s en teksten kunnen een rustpunt en bron van inspiratie vormen in de periode na de eerste diagnose, waarin je als ‘patiënt’ een overweldigende hoeveelheid informatie krijgt met alle emoties die hiermee gepaard gaan."

Eva Snoijink richtte op 1 januari 2014 de stichting Bella Donna op. Deze stichting heeft mogelijk gemaakt dat de 5.500 boeken bij aanvang van de borstkankermaand (oktober) gratis worden bezorgd bij alle mammacare-afdelingen van ziekenhuizen, inloophuizen en 4.888 huisartspraktijken in Nederland.

Een lange lijst aan sponsoren helpt dit initiatief te verwezenlijken, waaronder Roparun, Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, MF Foundation, Helen Dowling Instituut, Albert Schweitzer ziekenhuis, Diaconessenhuis Leiden, Rijnland Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis, Franciscus Ziekenhuis Roosendaal, Lievensberg Ziekenhuis, Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis.

De boeken zijn vanaf oktober ook te bestellen via de website www.fluitekruidje.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.