Weizigt biedt expositieterrein

07 oktober 2014 door Eva Baars
Weizigt biedt expositieterrein

DORDRECHT - Het afgelopen half jaar is het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt voor een tweede maal ingericht als openbare expositieruimte. Vier kunstenaressen hebben hun diverse werken, foto’s, beelden en een installatie, tentoongesteld en daarmee bezoekers aangenaam verrast en na laten denken over zowel kunst als duurzaamheid. In 2015 geeft Weizigt creatief talent uit de regio wederom de kans om te exposeren op het voormalig landgoed.

Weizigt, een bijzondere expositieterrein

De Tuinen, Klimaatkas en Stadsboerderij van het duurzaamheidscentrum bevinden zich op een voormalig landgoed in Dordrecht. De unieke sfeer van het 2 ha. metende terrein geeft de geëxposeerde kunst een extra dimensie. Exposeren bij Weizigt is een manier om kunst aan een breed publiek te tonen en ook te genieten van regelmatige lokale en regionale media-aandacht. Jaarlijks bezoeken ruim 160.000 bezoekers het terrein en daarmee dus ook uw expositie. Weizigt biedt de kunstenaars de volgende faciliteiten:

  • de gelegenheid te exposeren vanaf Pasen 2015 tot eind oktober 2015;
  • een prachtige, verzorgde biologische tuin, Klimaatkas en duurzame Stadsboerderij;
  • een terrein dat elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend is en daarna afgesloten wordt;
  • promotie voor de expositie via diverse kanalen waaronder de lokale pers en de eigen website.

Om geïnteresseerde kunstenaars een indruk te geven van de mogelijkheden organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt op donderdag 16 oktober een kunstenaarswandeling. Deze zal om 10.00 uur starten met koffie en thee waarna om 10.30 uur gestart wordt met een rondleiding over het terrein om gezamenlijk de mogelijkheden voor de expositie te verkennen.

Een ieder die interesse heeft in het exposeren bij Weizigt kan zich opgeven voor deze wandeling. De voorwaarde die hierbij gesteld wordt is dat het werk een duidelijke binding met duurzaamheid heeft. Om u aan te melden stuurt u een e-mail naar weizigt-nmc@dordrecht.nl of neemt u telefonisch contact op met Marianne Merkuur via 078 – 770 4406. Meer informatie over exposeren bij Weizigt is te vinden op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.