Goed bezochte avond met Mona Keijzer over de Zorg

07 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Goed bezochte avond met Mona Keijzer over de Zorg

DORDRECHT - Op 1 januari 2015 wordt de gemeente Dordrecht verantwoordelijk voor een deel van de zorg. Het is echter zo dat ‘Den Haag’ zeer veel te zeggen blijft houden over de bijbehorende financiering.

De praktijk is hiermee duidelijk: alleen via de Tweede Kamer kan er meer geld worden geregeld. Uitsluitend een partij met een landelijk netwerk heeft daar de invloed om de zorg in de Dordrecht te behouden.

Op deze bijeenkomst in de Gravenhorst van maandagavond 6 oktober stond de ervaring van gewone mensen centraal: denk aan ouderen die afhankelijk zijn van de thuiszorg, partners van mensen met dementie en mantelzorgers, die zich elke dag weer inzetten voor hun naasten.

Voorafgaand aan deze openbare avond had het CDA een rondetafelgesprek geregeld met mantelzorgers, zorgbestuurders, onze wethouder Bert van de Burgt en Mona Keijzer om met hun te spreken over de broodnodige verbeterpunten om de inzet van mantelzorgers meer te waarderen en ondersteunen.

Zo pleitte het Dordtse CDA o.a. voor de gratis verstrekking van gedragsverklaringen en gratis parkeren voor mensen die bijvoorbeeld in Sterrenburg wonen, maar familie in het centrum komen verzorgen. Dat is een kleine moeite voor de gemeente, maar maakt een groot verschil voor de betrokken mantelzorgers.

Er werd goed geluisterd naar de sprekers, en pittig mee gepraat over allerlei onderwerpen die deze avond aan de orde kwamen.

 

Tijdens deze openbare avondbijeenkomst in de Gravenhorst aan de Vijverlaan 1002 in Dubbeldam, kon iedereen, die dat wilde iets vragen of zeggen over de zorg.

Het programma zag er als volgt uit:

19.30-20.00 Inloop met gratis koffie en thee.

20.00 uur: Paul van Gennip (Directeur Het Parkhuis) vertelt over de ontwikkelingen in de ouderenzorg.

20.10 uur: Jaap van Asch (Voorzitter De Gravenhorst) vertelt over het bouwen van zorgappartementen.

20.20 uur: Mona Keijzer over de toekomst van de zorg.

De avond eindigde omstreeks 22.00 uur, nadat iedereen die dat wilde nog vragen of opmerkingen kon maken.

Foto's: Wim van de Pol.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.