Dubbele laadpalen op bedrijventerreinen - Subsidieregeling succesvol

08 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Dubbele laadpalen op bedrijventerreinen - Subsidieregeling succesvol

DRECHTSTEDEN - Het Drechtstedenbestuur heeft in de vergadering van 9 mei j.l. en subsidieregeling voor het plaatsen van dubbele laadpalen vastgesteld. Sindsdien zijn al ruim 40 aanvragen gedaan, waarvan er inmiddels 30 zijn gehonoreerd.”Een prima resultaat”, vindt regionaal portefeuillehouder duurzaamheid Henk Mirck.

Met de subsidieregeling willen de Drechtsteden het gebruik van elektrische bedrijfswagens bevorderen, waarmee onder meer verbetering van de  luchtkwaliteit kan worden bereikt. Bedrijven kunnen een bijdrage van 50% krijgen in de kosten voor de aanleg van een dubbele oplaadvoorziening tot een bedrag van maximaal € 1.000,-.  Per bedrijf kan eenmaal een subsidieaanvraag voor een dubbele oplaadfaciliteit worden gedaan.

Een subsidieaanvraag kan –achteraf - worden ingediend voor dubbele laadfaciliteiten die zijn aangelegd in de periode van 1 augustus 2013 tot 30 november 2014. Een belangrijke voorwaarde voor de aanvraag is dat het bedrijf over één of meer elektrische voertuigen beschikt in eigendom of via een leasecontract.

Voor de subsidieregeling is € 50.000 beschikbaar, goed voor circa 50 aanvragen. Subsidieaanvragen kunnen nog worden ingediend tot 15 december 2014. Als dan blijkt dat er dan veel meer aanvragen zijn dan wij met de huidige regeling kunnen honoreren, kan het Drechtstedenbestuur overwegen de regeling te verlengen.

“Samenwerking met het bedrijfsleven is voorwaardelijk om de doelstellingen voor duurzaam bereikbare Drechtsteden waar te maken,”  zegt Henk Mirck. “In dat kader is ook de manifestatie Route 169, die op donderdag 9 oktober a.s. plaatsvindt in DordtYart.“

Naam van fotograaf: Cees Schilthuizen.
Bijschrift foto: Links directeur Wiebe Vervelde van Groenendijk PGN Bouw aan de in Dordrecht en rechts portefeuillehouder Henk Mirck bij een van de elektrische oplaadpalen op het bedrijfsterrein aan de Jacob Lipsweg 80. Het bouwbedrijf heeft vier parkeerplaatsen bij de laadpalen groen gemarkeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.