Gemeente helpt zelfbouwers stadspolder met Maatwerkwoningen

08 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
Gemeente helpt zelfbouwers stadspolder met Maatwerkwoningen

DORDRECHT - Dordrecht maakt het zelfbouwers op de locatie Stadspolder makkelijk door basisontwerpen voor woningen aan te bieden. Wie kiest voor zo’n ontwerp is ook nog eens stukken goedkoper uit. Een rijtjeshuis bouwen is hierdoor al mogelijk vanaf 150.000 euro (inclusief grond).

De gemeente heeft bureaus uitgenodigd met ideeën te komen voor de zelfbouwlocatie aan het Johanna Naber erf. Dat leverde vier plannen op. Dat van bureau Korfker Architecten is geselecteerd. Dit bureau heeft ervaring met maatwerkwoningen in Almere.
Korfker heeft voor Stadspolder basisontwerpen gemaakt voor vier rijtjeswoningen en een hoekwoning in verschillende groottes en prijsklassen. Overigens hebben kopers nog alle vrijheid om bijvoorbeeld een andere indeling te kiezen. Een vaste aannemer (Slingeland Bouw) bouwt de woningen. De bouw van een maatwerkwoning duurt ongeveer 15 weken.

Inloopbijeenkomst
Op zaterdag 11 oktober laat Korfker Architecten de ontwerpen zien op een inloopbijeenkomst bij het kavelinfopunt in winkelcentrum de Bieshof. Ook vertelt het bureau hier hoe maatwerkbouw in zijn werk gaat en wat de rol van de zelfbouwer daarin is. Martin Hulsebosch, projectleider Stadspolder, is aanwezig om te vertellen wat zelfbouw aan het Johanna Naber erf voor mogelijkheden biedt. Er zijn nog verschillende kavels te koop. Het infopunt is te vinden naast de Gall & Gall aan het Van Eesterenplein. Vrij inlopen is mogelijk van 13.00 tot 17.00 uur.

Dordtse Ruimte
Zelfbouw is een van de drie initiatieven van een nieuwe aanpak van de gemeente: 'Dordtse Ruimte'. De twee andere initiatieven zijn de tijdelijke invulling van ongebruikte gronden en nieuwe bestemmingen voor leegstaande panden. Kijk voor meer informatie op www.dordtseruimte.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.